На закрито заседание НС разпитва Калин Стоянов за Нотариуса

Ружа Райчева 04 април 2024 в 10:32 872 0

Калин Стоянов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Калин Стоянов в Народното събрание

Народните представители изслушват министъра на вътрешните работи Калин Стоянов относно дейността на Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса.

Инициатори на изслушването са "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 

В началото на заседанието председателят на парламента Росен Желязков уточни, че според правилника на НС изслушването трябва да бъде закрито заради "обсъждане на класифицирана информация".

Като първа точка в програмата за днес бе фискирано гласуване на проекторешение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Основният вносител на проекта Николай Нанков от ГЕРБ обаче го изтегли в последния момент, без да дава мотиви защо. Точката беше отложена "за друг ден" - по думите на Желязков, което предизвика смях сред някои от народните представители в залата. 

Снощи депутатите закриха заседанието в 0:36 минути, след като с часове бившите "некоалиционни партньори" се караха и разпускаха в почивки в опити да се разберат по повод създаването временни комисии за разследването на - пътната карта и "Турски поток" (по искане на ПП-ДБ), дейността на "Лукойл" около дерогацията от вноса на руски петрол у нас (настояване на ГЕРБ), както и "евентуалната роля на Асен Василев в корупционните практики в митниците" (по искане на "Има такъв народ).

Преди дни Никола Минчев (ПП-ДБ) съобщи, че в секретното деловодство на НС е получена класифицирана информация от МВР за това дали Нотариуса действително е бил сътрудник на полицията, както твърдят разследващите журналисти от "Антикорупционен фонд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки