Главният секретар на МВР напуска, Калин Стоянов оказвал натиск върху него от няколко месеца

OFFNews 04 април 2024 в 09:11 4109 0

Живко Коцев

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Живко Коцев

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност, съобщиха от МВР.

Коцев напуска по собствено желание.

Той бе назначен за зам.-главен секретар през юли 2023 г., а впоследствие стана и главен секретар

Живко Коцев е роден на 9 октомври 1971 г. в София. Завършил е Академията на МВР, Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", откъдето има магистърска диплома по право. Преминал е специализирано обучение в Международната правоприлагаща академия – ILEA в Будапеща.

През 1991 г. започва работа като полицай в СДВР. Работил е като инспектор в сектор "Престъпления против личността и грабежи", началник на сектор "Грабежи", началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР-Велико Търново и в Главна дирекция "Национална полиция".

По време на последния отчет на редовното правителство премиерът в оставка Николай Денков заяви, че върху Коцев е оказван натиск да напусне от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. 

"Знам, че от известно време главният секретар на МВР Живко Коцев е под сериозен натиск от министъра на вътрешните работи и поне от месец-два ми казва, че има сериозни колебания дали може да остане. Имало е натиск да напусне, защото не можели да работят заедно с Калин Стоянов", каза Денков. 

Премиерът допълни, че отдавна не е говорил със Стоянов, тъй като той се е дистанцирал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки