Quantcast

С "Автономия Перник" градът отвръща на "Такса Перник"

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2015 в 08:31 9987 16

Снимка perniktoday.net

Група „Автономия Перник“ вече е създадена във фейсбук. Идеята е толкова сериозна, колкото прдложението за облагане на влизащите в София коли от провинцията. 

Това обяви певицата София Георгиева, която бе кандидат за кмет на Перник от „Глас народен“, по бТВ. Преди дни тя изригна в социалната мрежа и поиска автономия на област Перник. Защо данъкът е кръстен от медиите „Перник“, като става дума за всички извън столицата, попита София и призова: „Спрете да се гаврите с град с хилядолетна история, който е бил икономическото сърце на страната!“. Тя призова да се организира бърз и удобен транспорт между София и Перник. 

Текстът на София във фейсбук: 

Бизнесът поиска данък Перник за автомобили в София. Аз - София Георгиева, искам Перник да е Автономна Територия. 
Прочитам заглавието и откровено се ядосвам. Прочитам статията, от която ми се изяснява, че безумното предложение от Кирил Домусчиев, директор на КРИБ и още неколцина’’ богоизбрани ‘’, касае не само автомобили с пернишка регистрация а изобщо коли с различна от софийска регистрация.
Не ме озадачи само нелепото предложение, ядосах се на медиите, които не за първи път се гаврят с града ми.
Преди да продължа ще ви занимая със синтезирана история на град Перник.

Тук всъщност за пръв път е светнала електрическа крушка, Перник е първият град в България с модерен градоустройствен план, с водоснабдяване и канализационна система. Всички природни изкопаеми на България в продължение на десетилетия са били управлявани от пернишката минна дирекция. Пернишкият въгледобив до началото на седемдесетте години е основен източник на българската енергетика. Освен това в Перник са създадени и произведени български машини, които са се изнасяли на три континента. Първата българска стомана също е излята за първи път тук, в първия металургичен завод на България. Изобщо Перник е дал толкова много на България и някак не беше честно България да насочи държавната си политика срещу Перник по един безобразен начин и това продължи с десетилетия.
В какво превърна държавната политика Перник Област? Въпрос към витошките морени …. Те имат повече душа….
А може би трябва да се обърна към окултист и да поискам връзка с духа на дядовците ми, оставили костите си в пернишките мини? Те са вярвали. Къде потъна нашата вяра?
Жителите на пернишка област са с изключително запазен ген. Фолклорът, битуващ на територията, е чист и неподправен до днес. 
“’Искам да седна на една маса с държавата. Ще налея от най-хубавата си ракия и ще попитам аз държавата, но едва ли ще ми отговори…”. Цитат от моноспектакъла на Георги Русев ''Последния живот''. Имах честта да го познавам и да бъда негова приятелка.
Аз искам да попитам бизнеса, онзи който бръщолеви подобни предложения: Защо бе ДЖАНАМ? Защо сте такива душеизвадници? 
Софиянци също искам да попитам : С какво сме заслужили тази ненавист, ние които сме лишени от елементарното си достойнство, което незаслужено ни бе отнето?
Живях в Европа. Там не усетих тази дискриминация, която ми се налага да понасям в родината си.
Поради това драги ми в отговор на тази дискриминация аз искам Перник да стане Автономна територия.
Автономия Перник обхваща територията на Перник-окръг ( общини Перник, Брезник, Трън,Радомир,Ковачевци и Земен)
Вие предлагате данък на автомобилите с пернишка регистрация, ние слагаме бариери и такса за преминаване през територията ни?!
Територия, която разполага с достатъчен ресурс от подземни богатства, уникална природа плодородна земя, интелектуален потенциал и на първо място изключително културно наследство.
Ще създадем условия за друга държавна политика, която няма да ни игнорира.
Никой не бива да се шегува с Перничани!
Както е казал Христос : Не споменавай името божие напразно!
Аз като потомка на Кракра Пернишки ви казвам : Не споменавайте Перник като нарицателно!!!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.12 2015 в 23:00

Оказа се че цялата работа била журналистическа измислица- алегория някаква!А толкова енергия отиде Напразно!!

07.12 2015 в 21:42

Аз пък си мисля, че гадовете забъркват пак някоя колосална кражба и това неизпълнимо безумие е само за отклоняване на вниманието и вдигане на пушилка...
А тази попреминала кака почва да писва с Голфаджийския си патриотизъм...

07.12 2015 в 14:09

Със софийска регистрация на автомобила съм, но въпреки това смятам, че предложението за такава такса е повече от абсурдна. Нима трябва всеки областен град да въведе подобна такса и непрекъснато да се плаща допълнителна "винетка" за това, че се прибираш в роден град, гостуваш на приятели или си заминал на екскурзия? Или че трябва да заобикаляш градовете по черни пътища, тъй като за да минеш транзитно през някой град, трябва да платиш такса... Абсурд.

07.12 2015 в 14:06

Тази скубла откъде се появи ?

07.12 2015 в 12:31

Точно такива хора, трябва да влязат в политиката. Едва 3-4% от гласоподавателите мислят с главите си и затова ни управляват бездарници

07.12 2015 в 12:30

Точно такива хора, трябва да влязат в политиката. Едва 3-4% от гласоподавателите мислят с главите си и затова ни управляват бездарници

07.12 2015 в 11:53

Ако искат и данък винкел да въведат. :)

07.12 2015 в 11:25

Tова нарицателно "данък Перник" го измислиха журналистите след тъпата идея на групичката едри бизнесмени.
Веднага обаче изкачат някакви като тази на снимката, и опитват да трупат рейтинг. Добре че хората не са толкова наивни и на подобни им дават максимум по 3-4% на избори.
Като си помисля и как го бутахте това недоразумение в сайтa преди изборите... чак и балотаж и победа и предричахте хахаха.

07.12 2015 в 10:49

Ами и в София да спрат достъпа на перничани. Да си стоят на село.
Ама ще измрат от глад...

07.12 2015 в 10:38

Трябва да се направи нещо срещу хитреците, които си живеят в София и плащат една трета данък, понеже колите са им регистрирани на село. Това пречи на планиране на събиране на данъци и така помага за дупките, липсата на паркоместа. Колкото до чистия ген на перничани с това "джанъм" малко съм затруднен да определя към кой точно етнос спада чистия ген поне на авторката, но повече клоня към ромския. Дори Местан не ползва турцизми.