Руският посланик отказа да иде в МВнР заради заподозрения в шпионаж секретар

Компетентните служби са в повишено внимание заради ескалацията на напрежението между Москва и Киев, увери Лена Бориславова

OFFNews 02 март 2022 в 15:28 5813 5

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова е била извикана в българското външно министерство по повод обявеното от прокуратурата досъдебно производство за шпионаж срещу секретар в мисията. Митрофанова обаче е отказала и казала, че ще изпрати свой заместник.

Това обяви началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова. 

Бориславова увери, че правителството е в течение на информацията за извършване на разследване за неправомерна разузнавателна дейност от страна на български генерал от резерва и руски гражданин в полза на Руската Федерация.

"В течение сме на информацията, работим заедно със службите. Премиерът координира лично с външно министерство", посочи тя.

И допълни, че се преглежда "необходимостта от идентифициране на допълнителни лица, които поставят под въпрос техния дипломатически статут, понеже не изпълняват само дипломатически функции".

"Компетентните служби в лицето на ДАНС и прокуратурата извършват всички необходими действия в тази връзка. От началото на ескалацията на ситуацията между Русия и Украйна българските служби са в завишено ниво и степен на готовност. Правят проверки по всички направления, които са от значение за националната сигурност", увери Лена Бориславова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

8

Име на профила

02.03 2022 в 18:37

Технически не може, затворили сме въздушното пространство за Аерофлот. Ще трябва с влака.

-8580

7

Айде тогава чемодан, Аэрофлот, Масква

-2175

6

IvanGrozn

02.03 2022 в 16:44

Каква е тази жълта помия afera.bg ? Ти сигурно се шегуваш. Могат ли да четат въобще хората, които по някаква причина посещават този сайт?

2051

2

Propaganda

02.03 2022 в 15:58

Доживотна забрана да влиза в БГ/ЕС и до 12 часа да я няма. Защо изобщо тия терористи имат дип. представителство у нас?

копейкин, белата златка и тукащните умствени дефицити като стефан, zujin ще си получават милионите рубли по банков път..ъъъъмммм, забравих...бе по пощенски гълъб също ще стане, май.
 
X

Да помогнем на украинските деца!