Quantcast

Русия поиска България да забрани Луковмарш

ОFFNews Последна промяна на 10 февруари 2015 в 20:17 18575 84

Луковмарш от 2014 г.

Снимка Сергей Антонов

Луковмарш от 2014 г.

Русия изпрати протестна нота до българското външно министерство, в която се иска страната ни да не позволява провеждането на Луковмарш, съобщи ТАСС.

"Разчитаме, че българските власти ще проявят политическа отговорност и ще възпрепятстват провеждането на това неонацистко шествие", каза представителят по въпросите на човешките права, демокрацията и върховенството на закона в МВнР на Русия Константин Долгов.

Той изтъква, че е недопустимо да се провежда подобно мероприятие. Долгов се позовава на резолюция на Общото събрание на ООН за борба с героизирането на нацизма.

Русия посочва, че особено възмущение предизвиква това, че маршът ще се проведе в навечерието на честването на 70 г. от победата над фашизма.

"Смятаме, че продължаващите опити за нацистка и ксенофобска пропаганда - в този случай в България, съпровождани от демонстрации на фашистка символика, са опасни предизвикателства за цивилизацията, върху която се основава съвременният свят, както и че са подигравка с паметта на милионите невинни граждани и със съветските войници, загинали в името на това да освободят Европа от фашизма", подчертава Долгов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2015 в 12:53

Да си забраняват у тях!Да забранят 7 ноември като ден на воср и да махнат петолъчката от държавните учреждения!

13.02 2015 в 13:44

ТОВА НЕ ГО ВЯРВАМ ! ФАЛШИВКА Е ! НА РУСИЯ, СЕГА ТОЧНО ВЪОБЩЕ НЕ И Е ДО ТОВА ! А ГО ПУЩАТ НАШИ КУРВЕНСКИ МЕДИИ, ЗА ДА НАМАЛЯТ ВЛИЯНИЕУТО НА РУСИЯ, НАРОДА ДА НЕ Е С НЕЯ !

12.02 2015 в 23:09

Само весели и пъстри шествия трябва да има, да се радват хората, да се веселят, да има музика, песни, танци, не мрачни, черни мразещи изрУди. Трябва да има повече любов в нашата мила родина :) Да се радват хората, а не да демонстрират омразата си :)

12.02 2015 в 16:11

Ами то днес ще ни забранят Луков марш,утре турците ще поискат да спрем да почитаме Левски,понеже според тях бил разбойник и да не празнуваме 3 март,защото сме си съжителствали мирно преди това даже едва ли не автономия сме имали,понеже никой не бил забранил вероизповеданието ни.Тръгнем ли по този склон,тежко и на България

12.02 2015 в 15:59

Явно комитетите Единство и гимнастическите дружества също трябва да бъдат заклеймени за нацистка и фашистка пропаганда,защото реално се явяват като предшественици на предвожданата от Луков организация,нищо че доста изпреварвят узряването на всякакви нацистки и фашистки идеи,важното е всеки патриотичен акт или организация да бъдат отъждествени с нещо лошо,за да може да се угоди на враговете на България.

12.02 2015 в 15:32

оставете децата да се забавляват

12.02 2015 в 11:11

Доста противиречиво събитие и доста противиречива личност е ген. Луков. Това, че е убит от комунисти не го прави задължително добър герой. Мислете малко с тези глави преди да пишете. Вижте и кой организира събитието - крайно десни фракции, същите тези, срещу който пискате, когато има напрежение между българи и бежанци, хомосексуалисти или всякакви "дегенерати" според представите на БНС, СБНЛ и други. Нормалните, мислещи хора, дори да не са виждали наживо Луковмарш, разбират, че става въпрос за фашизирани младежи.

12.02 2015 в 09:12

Откъде-накъде България трябва да търпи и да се съгласява с подобно високомерно и великоимперско искане от страна на Русия?!? България е суверенна, демократична държава от ЕС и НАТО, в която всеки гражданин или организация имат правото да изразяват свои политически убеждения /за разлика от авторитарна Русия/, благодарение точно на тези свободи, техните шпиони и мекерета като Сидеров биват напълно необезпокоявани когато замърсяват със своите антидържавни и антибългарски изказвания и действия, именно свободното и демократично развитие на страната. Никога не съм бил и не бих могъл да стана привърженик на крайните националистически идеи на Расате и подобните му, но в никакъв случай не бих се съгласил с това чужда държава да се меси в желанието на българските граждани да изразяват свободно една или друга своя позиция!

12.02 2015 в 08:35

Брех, че нагъл мужик!

Посланика тази нота да си я мушне по направление и да си смени календара, че май му е запецнал на 1985 година, когато някой тук ги питаше какво харесват и какво може.

Леле, че нагли-и-и-и

11.02 2015 в 19:41

Да бе! Луков марш налагат тези смотани наследници на социалистически изроди. А този грузинси параноичен евреин-Сталин, Колко десетки милиона НЕВИННИ изби след втората световна война? ДОРИ И ДЕЦА УБИВАШЕ За гладните години в Украйна 1923г , благодарение на КПСС? Докато Хитлеристка германия 6 МЛН!
На какво се правят тези промивки от Русия? Само те няма да се оправят от социалистическия си вирус още двеста години! Нищо няма де ни направят - НАТО вече е при нас!