Quantcast

Русе да върне славата си на зелен град, настоява левицата

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2019 в 17:50 768 0

БСП Русе

Снимка пресцентър

Кандидатът за кмет на Русе от местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков се включи в акция по залесяване и увеличи броя на десетките дръвчета, засадени за две години от него и екипа му в различни райони на града.

По покана на жители на район "Мидия-Енос" в Русе, Милков се включи в акция по залесяване. Бяха засадени млади дръвчета с цел облагородяване на междублоковите пространства в района и за чист въздух в Русе.

"Общината трябва да се съсредоточи върху изграждане и поддържане на масивни зелени системи, за да върне Русе славата си на един от най-зелените градове в България", коментира социалистът.

Той обясни необходимостта да се изградят паркови зони в крайните квартали, в които към момента няма място за разходки и детски игри в спокойна среда, както и да се засаждат организирано нови дръвчета на територията на цялата община.

Милков каза, че кметовете и гражданите на малките населени места ще бъдат подпомагани в изграждането на красива и здравословна среда. "Ще подкрепяме всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда", завърши Пенчо Милков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !