Румен Радев: Време е за коалиция. Формацията на Петков и Василев ще донесе раздвижване в политиката

Президентът очаква подкрепа и от електората на ДПС, защото това са негови приятели

OFFNews 29 септември 2021 в 18:05 5980 4

Сега е време за коалиция. Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото. Това коментира президентът Румен Радев при посещението си в Кърджали.

"Ситуацията може да се промени само по един-единствен начин – когато политическите партии осъзнаят, че трябва да има диалог и компромис. Трябва да има общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните интереси. Тогава ще имаме правителство. При по-предишния парламент дори нямаше желание за диалог. При последния диалогът се случи, но се опита с правителство на малцинството. Сега е време за коалиция", бе категоричен държавният глава.

Според Радев формацията на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Промяната продължава "ще донесе раздвижване" на политическата сцена. Ще успее да изиграе ролята на компромиса и диалога и ще постигне успех.

"В продължение на два парламента имаме стагнация и безизходна ситуация, която се повтаря. Няма да се получи спойка, ако няма нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността на партиите пред българския народ. Не една партия трябва да бъде спойката", бе категоричен президентът.

Румен Радев коментира и регистрацията на БСП за изборите за нов държавен глава. Това било ясен знак, че социалистите ще застанат зад него. Той допълни, че очаква подкрепа и от електората на ДПС, защото това са негови приятели.

И изрази надежда изборите на 14 ноември да са още по-честни, като посочи, че все още съществува лошата практика на купения вот. 

"Това е позорно явление. Не може страна от ЕС да допуска подобно нещо. Надявам се МВР и службите да излязат на брифинг и да разяснят механизмите, по които това се е случвало на предишните избори", посочи още Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1919

3

Lindemann

29.09 2021 в 19:37

Това недоразумение Сашка на задна…. Защо все още не е изхвърлено от страницата?

-1580

2

Bace7

29.09 2021 в 19:35

Фатмича информира ли се от "коалицията" дали някой от тях е нарушил законите с двойно гражданство, какви са намеренията им относно Северна Македония, джендъра и Русия? Защото ако ни подведе, дружно ще ги тричаме сите, до последния козяшки бройлер!
 
X

Да помогнем на украинските деца!