Румен Радев в 'Панорама' тази вечер, протестът отвън и срещу него

Организира се и контрапротест, предупреждават от БОЕЦ

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2020 в 12:06 4341 0

Президентът Румен Радев ще участва на живо в  студиото в "Панорама" по БНТ тази вечер. Протестиращите всеки петък пред сградата на телевизията, организирани от БОЕЦ, предупреждават за подготвян контрапротест срещу Радев.  

Категорично искаме да се знае, че БОЕЦ нямаме нужда нито Радев да си прави ПР на наш гръб, нито да участваме в платените свинщини на мафията и слугите и. Ако президентът реши да дойде при нас, не искаме да ни „поздравява”, а да отговори на следните въпроси, пишат организаторите. 

Ето и въпросите им, публикувани във фейсбук:  

Защо отказа да публикува стенограмите КТБ и трябваше да бъде съден (включително и от БОЕЦ) и осъден от Биволъ, за да ги разсекрети?

Защо през изминалите години не постави публично въпроса за охраната на Доган и Пеевски и не ни отговори на нашите сигнали по темата, които сме внасяли до него още през 2017 г. и след това?

Защо вече трета година не отговаря на сигнала ни за източените 16 милиарда ДДС?

Защо повече от една година не взима отношение по Конституционната жалба на БОЕЦ, подписана от Десислава Иванчева, във връзка с избора на Пеевски за евродепутат? Нали Радев уж се бори срещу мутрите?

Защо миналата година ни излъга и въпреки поетият от неговата администрация ангажимент, той не се срещна с нас и не ни отговори на писмото срещу избора на Гешев, в което му представяхме достатъчно доказателства за закононарушения по време на изборната процедура, с които можеше да сезира Конституционният съд?

Защо не отговаря на сигнала на БОЕЦ за грабежа на „Турски поток”, внесен в президентството?

Защо в продължение на 4 години, докато прокуратурата по заповед на мафията преследваше и репресираше бойците, непримиримите граждани и свободните журналисти, Радев нито веднъж не реагира, а чак когато каскетите влязоха в президентството, изведнъж провидя, че прокуратурата е мафия? Нас разкарваха по следствие, арести и съдилища, ние и нашите семейства бивахме мачкани, срещу нас образуваха проверки, запори, дела и обвинения, нас биеха и пребиваха, а президента през това време се изказваше срещу санкциите спрямо Русия заради окупацията на Крим. Това беше важното за него. 

Ще подкрепи ли идеята на БОЕЦ за Граждански служебен кабинет, който да гарантира свободни и честни избори и да е излъчен от гражданското общество?  

Ще подкрепи ли исканията на БОЕЦ за закон за Лустрацията и електронно-дистанционно гласуване?

Защо подписа Указа за назначаването на Гешев?

Защо не коментира сигнала на БОЕЦ и образуваната в Испания проверка срещу Борисов за пране на пари заради Къщата в Барселона?

Защо мълчи за грабежа на Лукойл, които от десетилетия източват милиарди от гърба на българските граждани, реализират огромни приходи и не плащат нито стотинка данъци? 

Протестиращите пред БНТ твърдят още: До момента, освен приказки и лозунги, не сме видели никакви реални действия от президента Радев срещу управляващата ни мафия. Трябва да признаем, че имаше и няколко силни изказвания по време на протестите. За разлика от БОЕЦ, той има имунитет, охрана от НСО, многомилионен бюджет, достъп до медии, защита, администрация, съветници и информация от службите. Не сме чули за нито един сигнал, конкретно разкритие или реално действие срещу мафията от страна на президента. Така че, нека с Буда си мерят рейтингите и агитките на друго място.

А ако Радев реши да се включи реално в битката срещу мафията, винаги може да се свърже с нас, има координатите на БОЕЦ, пишат още организаторите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови