Румен Радев се срещна с най-богатия българин зад граница

OFFNews 13 септември 2017 в 13:38 7296 3

Румен Радев се срещна с най-богатия българин зад граница

Снимка Прессекретариат на държавния глава

Президентът Румен Радев се срещна днес с най-богатият българин зад граница и почетен консул на България в канадския град Мисисага Игнат Канев.

България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата подкрепа както за запазване на културните и духовни традиции на българската общност в Канада, така и за осъществяването на редица проекти в сферата на образованието и здравеопазването у нас, е заявил президентът при срещата си Канев.

Предприемачът е запознал президента с проекта на паметник на Васил Левски в Канада.  „За нас е изключително важно да създадем възможности за децата на българските емигранти да съхранят своя роден език и да се запазят като част от българския народ“, заявил бизнесменът, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Радев казал още, че името на Канев е символ на успех и на това как той може да бъде постигнат с упоритост и честен труд.

„Моята строителната компания е не само една от най-големите в Канада, но и пример за социално отговорен бизнес, който се грижи за своите служители и е съпричастен с техните нужди“, заяви Игнат Канев. Той бил категоричен, че откриването на новото педиатрично отделение в Университетската болница в град Русе не е последното дарение, което благотворителната фондация „Фамилия Канев“ прави за България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

3

MeduimShark

13.09 2017 в 15:37

Игнат Канев в Канада и Шевкет Чападжиев в САЩ са от най-старите емигранти и наистина са милионери, но с по няколко милиона. Що не се срещне Радев със сегашните мулти милионери собственици на транспортни компании. Поне 50 има такива с по над 100 милиона.

12696

1

Санд

13.09 2017 в 13:54

А кой е най-богатия българин у нас?
Срещал ли се е с него?
 
X

Да помогнем на украинските деца!