Румен Радев: Не съм заложник на БСП, доказал съм, че мога да казвам "Не"

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2016 в 18:23 5820 8

Досега винаги съм се готвил за война и понеже знам цената на войната, искам да работя за мира – в България, в Европа, ако щете и за мир с Русия. Нямаме интерес да бъдем във война. Това заяви пред bTV кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев. 

Президентът Росен Плевнелиев имаше много положителни инициативи, има неща, които аз не одобрявам, но в крайна сметка оценката я дава българският народ. Аз не бих държал агресивен тон към Русия точно в този напрегнат момент, обясни Радев. 

„Аз съм българофил. Завършил съм в Америка две академии, летя на руски самолет, но не съм нито русофил, нито германофил, нито американофил. Аз съм български офицер и държа България да има ясна, последователна и независима политика в рамките на НАТО и ЕС”, подчерта той. 

За Георги Първанов Радев каза, че е имал достойно присъствие чисто личностно в президентската институция, но не коментира мандатите му като държавен глава.

Президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили, може да влияе, може да изиска цялата информация за състоянието на въоръжените ни сили, да иска отчет как вървят проектите за модернизация, подчерта той.

Това, че БСП ме е издигнала, не означава, че съм заложник на БСП. С цялата си кариера съм доказал, че съм човек, който може да казва „Не” и не се ръководи от лични интереси, категоричен е Радев.

Той каза още, че има подкрепата на близките си в битката за президентския пост, а относно първата дама е най-важно да има най-сетне така, още по-добре, ако е с богата обща култура, интелект, визия и езици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови