Румен Радев: Мога да работя не само за ВВС

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2016 в 08:50 4532 7

Румен Радев: Мога да работя не само за ВВС

Всеки гражданин и офицер решава да започне да се занимава с политика тогава, когато реши, че важни обществени проблеми могат да се решат само на политическо поприще. И разбира се, ако има амбицията да се занимава с това. Това каза в интервю за БНТ кандидатът на БСП за президент Румен Радев

"Взех своето решение да се занимавам с политика в момент, когато прецених, че съм изчерпал всички възможности да влияя за стабилизирането на нашите ВВС. Виждам, че мога да работя за тях, и не само за тях, за много други проблеми на българското общество на едно друго ниво и с други средства", обясни бившият командир на ВВС.

По думите му, той е подал оставката си след предложението от БСП. "Моята оставка отдавна беше обмислен акт и единственото нещо, което чаках беше да завърша работата по най-важния документ от проекта - аз съм ръководител на борд за проекта на управление на новия самолет. Бях поел този ангажимент пред себи си, пред този борд, като морален ангажимент към българските ВВС. В деня, в който аз подписах този документ, веднага си подписах и оставката. Реших да приема предложението на БСП едва на следващия ден - 2 август, когато видях как премиера и военния министър направиха една кризисна ПР-акция в Граф Игнатиево и казаха едни неща, които бяха за мен абсурдна неистина и това ме амбицира да приема предложението на БСП", каза още ген. Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7993

7

twingo

12.09 2016 в 12:24

А не само за Русия можеш ли да работиш, бе?

16374

6

Стринка Минка

12.09 2016 в 10:14

Не ми вдъхва доверие този човек. Не мога точно да определя причината.
Трябваше бае Велко Вълканов да рипне

25215

3

Лопе де Вега

12.09 2016 в 09:21

Ако станеш президент (елоим ишмор!) като как ще работиш за стабилизирането на каквото и да е в България. Ей, хора, я някой да обясни на тоя кво е това президент в България и за какво служи. Ама защо всички комуноиди толкова лъжат? Гоце се пишеше "социален", тоя "спасител". Да идват по-скоро китайците!

Поздрав!

7751

2

Big Smile

12.09 2016 в 09:10

Какво оплаква авиацията след като толкова години я е ръководил?
Достойно ли е български офицер - дори и в оставка - да гледа как тъпчат знамето на ЕС, на който България е член?
Зурлата на този човек е отвратителна!
Viva Dobri Jurof!