Румен Христов си пожела Тройна коалиция-2

OFFNews 14 декември 2016 в 09:57 4487 3

Зам.-председателят на СДС Румен Христов изтупа от прахта спомена за Тройната коалиция, която управляваше България в периода 2005-2009 г., обяснявайки към какво управление ще се опитат да използват реформаторите дадения им от президента мандат за съставяне на правителство. 

Докато тогава управляващото мнозинство бе БСП-НДСВ-ДПС, сега Христов го вижда като ГЕРБ - патриоти - Реформаторски блок.

"Получихме вече категоричната подкрепа на ПФ за евентуална тройна коалиция с ГЕРБ", заяви Христов в студиото на "Денят започва".

Според него шансовете за съставяне на правителство не са големи, но опитът за съставяне на правителство си заслужавал.

Христов коментира, че правителството на РБ може да бъде реализирано само с активното участие на ГЕРБ, т.е. излъчването на министър-председател от тяхна страна. Разговорите ще бъдат проведени най-късно в понеделник.

"Ако има предложен кандидат за премиер и се стигне до обединяване на трите партии, то тогава лидерите на партиите ще направят компромиси спрямо различията си за разпределение на бюджета. По-добре е да има правителство, отколкото да има избори", отбеляза още Румен Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!