Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фотозагадка: Кои са тези хора при президента?

OFFNews 13 декември 2016 в 13:01 12173 4

Веднага след като Реформаторския блок не върна третия мандат за съставяне на правителство в социалните мрежи десетки хора задават един и същ въпрос "Кои са тези хора при президента?"

При държавния глава Росен Плевнелиев отидоха четирима "реформатори", сред които не беше нито един от партийните лидери на формациите в РБ-2.

Отговорът на въпроса се оказа, че не е лесна задача дори и за политически журналисти с опит. 

Всъщност за получаването на мандата при президента отидоха: Румен Христов, Борислав Великов, Костадин Марков и Александър Христов.

Ето кои са тези хора!

Румен Христов е политик от СДС. Завършил е специалност „аграрна икономика“, а след това е защитил докторска дисертация. По-късно става извънреден професор в Югозападния университет в Благоевград. Преподава по основи на маркетинга и акромаркетинг.

В периода 1991–1994 е заместник-министър на земеделието. Бил е съветник на президента Желю Желев по аграрните въпроси. Два пъти е министър на земеделието - в служебните правителства на Ренета Инджова (1994–1995) и Стефан Софиянски (1997 г.). От 1997 г. до 2002 г. е главен административен секретар в администрацията на президента Петър Стоянов.

Борислав Великов е бивш депутат от НДСВ. Бил е за кратко председател на Народното събрание през 2005 г.

През декември 2007 г. заедно с група депутати напуска НДСВ и образува самостоятелна парламентарна група Българска нова демокрация (БНД). При учредяването на едноименната партия става неин заместник-председател.

На 15 декември 2009 година Великов предизвиква пътна катастрофа край София, сблъсквайки се челно с друг автомобил, водачът на който загива. През юли 2010 година е осъден условно на една година затвор и обезщетение от 270 хиляди лева.

През септември 2014 г. Борислав Великов влиза от името на БНД в коалиция с Реформаторския блок и на изборите на 5 октомври 2014 г. е избран за народен представител от област Монтана.

Костадин Марков е заместник-председател на СДС и депутат в 43-то Народно събрание, бивш заместник-кмет на община Бургас.

Стартира кариерата си като строителен консултант на български, английски, гръцки и израелски компании, които са избрали да инвестират в Бургас и по Южното Черноморие. Специализира се в управление на проекти по оперативни програми на ЕС „Регионално развитие” и „Околна среда”.

Александър Христов е член на Постоянното присъствие на БЗНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

13.12 2016 в 21:13

Чучела! Политически отпадък! Срам за демокрацията! Бай Ганьо е жив и ще живее вечно, май!

Поздрав!

13604

1

In Trum we trust

13.12 2016 в 13:08

Аха Президента дал мандата на лице осъдено за убийство по непредпазливост!?

 
X

Подкастът на OFFNews