Ревизоро: Танов е гол във вратата на Борисов

По думите му Плевнелиев прави услуга на БСП и ДПС

OFFNews 14 август 2014 в 09:46 8207 14

Емил Иванов - Ревизоро

Снимка Спиридон Антов/Булфото

Емил Иванов - Ревизоро

Назначаването на Ваньо Танов за шеф Агенция „Митници”, какъвто той вече беше при управлението на ГЕРБ, е услуга на президента Росен Плевнелиев към БСП и ДПС и вреди на ГЕРБ.

Това обяви в интервю за bTV бившият шеф на митниците Емил Иванов – Ревизоро.

Според него в момента Бойко Борисов бил жертва на предателствата на собствените му кадри.

Именно този ход означавал, че Борисов не кадрува в служебния кабинет. Такива съмнения се появиха след смените на петима областни управители от кабинета „Близнашки” и назначаването на кадри на ГЕРБ на много постове, включително във втория ешелон на властта.

„Ако Борисов кадрува, ще направи ли една обединена опозиция срещу себе си 45 дни преди изборите?

Ако президентът е един арбитър, съдията на мача, който трябваше да даде всички партии срещу ГЕРБ да имат равен мач, той още в първата минута каза: "45 дена по-рано Бойко да стои на вратата и всички да му бият дузпи".

Всички останали партии играят срещу Бойко, който е на дузпата и ако някой му вкара гол, Бойко веднага ще загуби”, обясни бившият шеф на митниците.

„Трябваше да имаме един съдия на мача, който да реферира честно – реферът е президентът, а когато съдията играе срещу тебе, нищо не можеш да направиш”, коментира още Иванов. 

Той направи аналог между назначението на Ваньо Танов и аферата с бюлетините в печатницата в Костинброд в деня за размисъл преди вота на 12 май 2013 г.

„С Костинброд се случи в последния ден преди изборите, което доведе до отлив от гласове на ГЕРБ, което не им даде онези няколко мандата за мнозинство. В момента президентът рискува за втори път ГЕРБ да не се добере до властта – той направо взе властта от ръцете на Бойко и я даде на БСП и ДПС”, смята Ревизоро.

Според него изтеклите разговори между Ваньо Танов и Бойко Борисов, довели до емблематичния за управлението на ГЕРБ скандал под знака „Ало, Ваньо”, са „най-малкият проблем”. 

По думите му президентът Росен Плевнелиев също бил губещ от това назначение, защото е бил избран с гласовете на ГЕРБ и на следващите президентски избори щяла му трябва отново партийната подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!