Quantcast

Решението на Радан Кънев да не подкрепи Цачева за шеф на НС било лично

Нели Чолашка Последна промяна на 28 октомври 2014 в 13:18 1606 13

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обясни, че решението да гласува "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание е лично и не вижда нищо драматично в това.

Кънев единствен вчера гласува "въздържал се" за единствената кандидатура за шеф на 43-тото Народно събрание, 11 души от националистическите партии бяха "против", а всички останали депутати подкрепиха кандидатурата.

"Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват въздържали се. В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат, това е напълно нормално поведение", коментира лидерът на ДСБ.

По думите му в този казус е излишно да се търсят някакви политически знаци.

На въпрос защо на лидерската среща за окончателното решение за формата на правителството e присъствала само Меглена Кунева, той отговори: "Групата на блока има двама съпредседатели, но функциите ще се изпълняват от един човек. Ние си имаме пълно доверие и няма да ходим като гербови марки. Г-жа Кунева е упълномощена да представлява Блока на днешните срещи, на други ще бъда аз, на трети вероятно ще бъде някой от зам.-председателите, защото сме заети хора".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2014 в 18:35

Ау, въздържал се!?!? Видяхте ли сега! Затова сме на това положение. Защото Радан е гласувал "въздържал се".

29.10 2014 в 10:49

И този ще ми води преговори за коалиция, и да чакаме от него компромиси за съставянето и. Бе я марш и нови избори. Тарикатски недоразумения, поне си показахте съшността, доста ще загубите, съмнявам се и за 4 процента.

28.10 2014 в 16:26

До Роси
Разбирам те, Роси, сигурна си права за себе си, но все пак в случая е някакси по детски тъпо. Предпочитам Кънев да е въздържал се или против при други по-важни за България гласувания и да бъде ползотворна и плодотворна дейността му в парламента, а не да си играе на жмичка и криеница. Ако си със сериозни намерения да направиш нещо, е необходима дипломатичност и компромиси, иначе само ще си лаят като махленски песове. А що се отнася до посредствеността, то тя вече е заляла света и трендът се засилва, та какво да говорим за България, където нещата са много по страшни и злокачествени и не опират само до посредственост.

28.10 2014 в 15:11

Забравих да спомена: без всякаква вътрешна иформация всеки средноинтелигентен наблюдател отдавна е забелязал, че герберските тролове са на отчет при ЦвъЦвъ, както червеничките бяха при Антон Кутев.

28.10 2014 в 14:36

Аз лично съм много благодарна на Радан, че защитава моето достойнство. Да, прието е когато се избира нещо, дадено по право на някоя партия, другите партии да не възразяват. НО... дано си давате сметка вие, избрали ГЕРБ и обичащи ГЕРБ, че тази леля (нищо лично, симпатична жена иначе), остава в историята като първата жена председател на НС, че и първата повторила, и за мен това си е точно образа на герберската посредственост, заляла посредствената ни държавица... Та благодаря за въздържанието, Радане...

28.10 2014 в 14:30

гейберастите вият в несвяст. нови избори се задават на хоризонта. няма как да се скрие коалиция БОСТАН!
едно време беше - орел ли е, сокол ли е... сега е - цецо ли е, бойко ли е...
айде нови избори и 64дупетата!

28.10 2014 в 14:15

еми то всички в блока ако ще взимат лични решения - защо заедно се явяват на избори? Аа, да - 4%....

28.10 2014 в 14:07

Радан Кънев се държи малко като политик и малко повечко като протестър. Това може да не е съвсем професионално, но нали видяхме дкъде ни докараха професионалистите. И, ако хората, предпочели бат' Сали, Ана Баракова или Десислав Чукалов, са парламентарно представени, защо не и протестърите?

Истинското, най-голямото зло е не ББ, а ЦвъЦвъ. Този човек е по рождение изпълнен с омраза към голямото мнозинство по-интелигентни от него, били те политици, лекари или някакви други. Той се върти около природно интелигентния ББ като някаква ревнива съпруга и, използвайки неговия нарцисизъм и разни други неизвестни нам лостове, се опитва да му предаде тази своя омраза. Ето го и сега, зачел разпечатки от гласуването, както навремето четеше сересета на шпионирани лекари -- хем чете, хем нищо не разбира. Слушайте го и ще стигнете далеч.