Решението на Радан Кънев да не подкрепи Цачева за шеф на НС било лично

Нели Чолашка 28 октомври 2014 в 13:18 2315 13

Радан Кънев, съпредседател на Реформаторския блок.

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обясни, че решението да гласува "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание е лично и не вижда нищо драматично в това.

Кънев единствен вчера гласува "въздържал се" за единствената кандидатура за шеф на 43-тото Народно събрание, 11 души от националистическите партии бяха "против", а всички останали депутати подкрепиха кандидатурата.

"Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват въздържали се. В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат, това е напълно нормално поведение", коментира лидерът на ДСБ.

По думите му в този казус е излишно да се търсят някакви политически знаци.

На въпрос защо на лидерската среща за окончателното решение за формата на правителството e присъствала само Меглена Кунева, той отговори: "Групата на блока има двама съпредседатели, но функциите ще се изпълняват от един човек. Ние си имаме пълно доверие и няма да ходим като гербови марки. Г-жа Кунева е упълномощена да представлява Блока на днешните срещи, на други ще бъда аз, на трети вероятно ще бъде някой от зам.-председателите, защото сме заети хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!