Репресирани от комунизма: Срещу Цветан Цветанов се извършва геноцид

Ивайло Анев Последна промяна на 09 април 2015 в 14:25 9287 34

Снимка Ивайло Анев

Методи Андреев и Съюза на репресираните от комунизма – „Памет“ на брифинг в парламента днес.

Цветан Цветанов е един честен, почтен и достоен човек, срещу когото се извършва геноцид.

Това обявиха от Съюза на репресираните от комунизма "Памет".

Мероприятието им бе свързано с присъдата от 4 г. затвор срещу бившия вътрешен министър, постановена през февруари заради това, че шест пъти отказал използване на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров, поискано от съда.

Председателят на неправителствената организация Лили Друмева и заместникът ѝ Цветан Цанински бяха днес в парламента и дадоха брифинг, организиран от депутата от ГЕРБ Методи Андреев. В началото му те обявиха, че са проявили самоинициатива и не са молени за подкрепа от парламентарната група на партията.

Присъдите срещу Цветанов са безумни, извършва се политически геноцид срещу него. Ние като граждани имаме право да критикуваме съда“, обяви Друмева.

По думите й през цялото време, докато Цветанов е бил вътрешен министър, той е бил упрекван, че е подслушвал хора, а сега е обвиняван, че не е искал да подслушва свой колега.

„Не прилича ли това на политическа присъда?“, попита тя.

От съюза не успяха да обяснят дали оправдателните присъди на Цветанов по делото за подслушване също са несправедливи. Не успяха да отговорят и на въпроса дали Народното събрание е място за такива прояви.

Друмева заяви, че те се обръщат към българския съд като НПО и като такива ще наблюдават внимателно това, какво ще се случи и какви са мотивите за това бившият вътрешен министър да бъде осъден ефективно.

От съюза на репресираните казаха, че може да се стигне до това да сезират съда в Страсбург, ако се наложи.

Брифингът беше прекъснат от Методи Андреев въпреки многото въпроси от журналистите, които така и не получиха отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2015 в 20:32

АХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХА ХАХХАХАХХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХ АХАХАХХАХАХАХХАХАХХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА ХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ АХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХХ АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХААХАХАХХАХА ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХА АХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХА ХАХХАХАХХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХ АХАХАХХАХАХАХХАХАХХА

10.04 2015 в 16:25

По-големи глупости не бях чел...кървави комунисти...?ами спомнете си 1923 г....безследно изчезналите...това не ви изнася да си спомните...Цветанов го изкарахте ангел...вече сигурно му растат криле...Г-н Андреев,дядо ви членувал ли е във БКП?

10.04 2015 в 13:53

Българският съд е корумпиран и затова не може да е справедлив!

10.04 2015 в 13:38

Така е!Престъпниците в тоги са бесни че той им разкриваше
престъпленията публично.Затова искат да го унищожат. Но няма да успеят!

10.04 2015 в 09:02

Цецко да не се прави на ощипана мома и да прави мили очички пред медиите! Тези 6 апартамента не се купуват с държавна заплата и помощ от тъста му-пенсионер/дай Боже всекиму такава пенсия в БГ/...по-нагла лъжа не бях чувал! Цели 6 пъти е нарушил Закона с неговите резолюции за отказ от използване на СРС с/у "нашето момче", резолюции които той няма абсолютно никакво право да слага в/у решение на съдия от Българския съд. Да си плати за престъпленията!...в Старозагорския вече му пазят килия с южно изложение!

10.04 2015 в 06:08

lol
Страхотна снимка!

10.04 2015 в 01:17

Тези идиоти могат и Хитлер за Нобелова награда за мир да предложат. Айде марш у десно,какъв репресиран е Методи Андреев?

10.04 2015 в 00:25

Всъщност Ц.Ц беше поставен в положението с шапката в казармата! ТИ ЩО СИ С ШАПКА, ИЛИ ТИ ЩО СИ БЕЗ ШАПКА! Няма положение в което да не е виновен.

09.04 2015 в 23:45

И АЗ СЪМ БИЛ 9 ПЪТИ АРЕСТУВАН ОТ КЪРВАВИТЕ КОМУНИСТИ И ЗАТОВА СЪМ ТВЪРДО УБЕДЕН ЧЕ ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ НА ДС.ПОДКРЕПЯМ ГО БЕЗУСЛОВ-НО.ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОБЛЕЧЕНИ В ТОГИ ОБАЧЕ НЯМА ДА МУ ПРОСТЯТ ЧЕ ТОЙ ИМ РАЗКРИВАШЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПУБЛИЧНО.

09.04 2015 в 22:18

Геноцид - м.р., само ед. "Изтребване на цели групи хора по расови, религиозни или други мотиви."

Не знаех, че Цветанов е "група хора".

Медиите извършват геноцид над IQ-то на българите. Авторът е кретен. Да си ги харчи със здраве 100-те лева, които е взел.

Само заради тъпанарското заглавие дори не погледнах статията(вероятно също толкова малоумна).