Quantcast

Реформаторите: Пишем си 4.50, време е рязко да ускорим реформите

Горанов направи тежък политически гаф с начина, по който представи предложението за дълга, заяви Радан Кънев

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2015 в 16:11 3589 8

Снимка БГНЕС/РБ

Реформаторският блок оцени първите 100 дни от работата си във втория кабинет "Борисов" с 4.50.

Те отчетоха първите 100 дни на форум в Поморие.

Положителните страни на управлението са, че има стабилност, че е довело до консолиция на РБ и че е ускорило реформите. Сред успехите на кабинета Зеленогорски посочи актуализацията на бюджета, изплащането на парите на вложителите в КТБ, приемането на бюджета за 2015 г., "отпушването" на еврофондовете, задвижването на здравната реформа.

„4,50 е лична оценка за участие на РБ в правителството. Ние сме удовлетворени от усилията на министрите и вицепремиера на Реформаторския блок", каза съпредседателят на РБ Найден Зелерогорски. По думите му Реформаторите са удовлетворени от степента на консолидация и усилията за добро управление.

Той допълни, че партиите в Блока ще се явят заедно на предстоящите местни избори и подчерта, че Реформаторите продължават участието си във властта с единствената цел ускоряване на реформите.

"Време да стъпим на педала и рязко да увеличим скоростта на реформите", заяви лидерът на ДСБ Блока Радан Кънев и каза, че оценката е много добра, а не отлична именно заради скоростта на реформите.

Кънев определи като "тежък политически гаф" начина, по който финансовият министър Владислав Горанов е представил предложението си за 3 г. правителството да вземе 8 милиарда евро дълг.

"Начинът, по който министърът на финансите изненада мнозинството, включително и министрите и депутатите на ГЕРБ, освен нас и партньорите, позволи на БСП да развие най-силната си атака срещу правителството до момента, което е тежък политически гаф", каза Кънев.

Реформаторите обаче подкрепят предложението в същина.

Според Зеленогорски на държавата даже са необходими не 8 млрд. евро, колкото е записал Горанов в договорите с банките консултанти по дълга, а 9.5 милиарда.

"Ако не подкрепим дълга, това ще значи недостатъчно пари за здраве, образование, пенсии, т.е. за реформи. Това би било контрапродуктивно и ще тласне страната към криза", подчерта Зеленогорски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.02 2015 в 09:58

Дани ще яде бой, за КЛЕВЕТИ и ЛЪЖИ, разпрострнявани тъпо по сайтовете! Измисля ги, като си гризе ноктите на краката, защото няма мозък и е откачен дебил!

22.02 2015 в 08:44

Този бисексуален гей Червеногорски който си лакира ноктите на краката винаги е бил комунистическо мекере което се представя за демократ.знаем го много добре.

22.02 2015 в 02:03

Само за подкрепата към ББ много хора Ви писаха сбогом!!!

21.02 2015 в 23:33

Нищо не са направили досега.Няма реформи,особено пък в правосъдието-нищо.И тези ще гледат да запазят статуквото,да залъжат Запада,че уж правят нещо.На следващите избори Радан,форестгрийн,Слугарски и Пръмовица ще гледат парламента през крив макарон.

21.02 2015 в 21:28

Грамотният, който ми ползва ника, първо пиша от телефон. Второ образование имам достатъчно, за да не завися от копейки за драскане в интернет. Трето само идиоти не критикуват партиите, за които са гласували, ако не оправдават доверието. Четвърто, абе я си бий фала.

21.02 2015 в 20:38

Оценяват САМО хора с образование,а не тъпанарите по сайтовете, които нито могат да прИчетат, нито могат да пишат грамотно!

21.02 2015 в 20:36

Не си прИчел, защото не знаеш да четеш!

21.02 2015 в 17:59

Какво 4,50, какъв "много добър", к'ви 5 лева? 3.50 най-много. Нищо не причетох за съдебна реформа, и референдумза из изборния кодекс. Радане, минаха 100 дена и ако продължавате в същия дух, парламент ще видиш през крив макарон.