Реформаторите няма да участват в правителство

OFFNews 22 ноември 2016 в 10:25 2675 1

Реформатрорският блок няма да участва в правителство в рамките на този парламент, понеже то няма да е правителство, което да е базирано на ясни ценности - позицията изказа Димитър Делчев от Движение България на гражданите пред БНТ.

Днес Реформаторският блок и ДПС имат среща с президента Росен Плевнелиев, за да проведат консултации по политическата криза в страната. Делчев коментира консултациите при президента: "Искаме да чуем какво ще ни каже президентът на консултациите, в какви времеви рамки си представя, че ще се развие процедурата. Имаме и готовност да отидем на избори, ако се стигне дотам".

"Реформаторите са против изборите да станат мажоритарни и с абсолютно мнозинство в два тура понеже това е популизъм, който няма да реши проблемите с купения вот и подправените протоколи", коментира Делчев.

Според него това проличава в кметските избори, които са мажоритарни. "Бизнесът в областта на купения вот процъфтява именно на кметските избори", коментира Димитър Делчев. Депутатът добави, че освен това мажоритарният вот ще е по-скъп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

22.11 2016 в 10:42

Да бе разбрахме, че няма да участвате!Още вчера Куневица го каза по всички медии!Бай Х ще ви се скара, ако участвате.
Марионетки!
 
X

Подкастът на OFFNews