Реформаторите: Местан мастурбира със словото

OFFNews 16 януари 2014 в 13:20 10064 27

Петър Москов, ДСБ
Петър Москов, ДСБ

„Смисълът на словото е да носи информация, а изказването на Лютви Местан не носи такава. Това е самозадоволяване с езика, а другото име на самозадоволяването е мастурбация. Да мастурбираш означава не че си потентен, а че си самотен. А управляващата коалиция ще става все по-самотна“.

Такъв коментар даде днес зам.-председателят на ДСБ д-р. Петър Москов на вчерашното изказване на лидера на ДПС Лютви Местан, че Реформаторският блок е част от коалицията „Мишо Бирата". Дори части от БСП вече се отказват от коалицията „Кой", добави Москов. „Мишките бягат от кораба, защото стават все по-самотни", каза той.

Според Йонко Грозев от Движение „България на гражданите" стратегията на управляващите е да внушават, че „всички са маскари“, тъй като за медиите на Делян Пеевски е непосилна задача да работят за положителен образ на своя собственик и единственото, което могат да направят, е да очернят и унищожат всякакъв опит да се предложи алтернатива.

По тази причина Реформаторският блок без никаква логика и факти се пришива към Георги Първанов, посочи Грозев. В момента РБ е единствената политическа сила, която представлява „алтернатива на агентите Павел, Гоце, Сава и така нататък“, заявиха от двете партии. Блокът няма нищо общо нито с Първанов, нито с Орешарски, нито с Борисов, нито с Мишо Бирата, категорични бяха Москов и Грозев.

Фокусът на днешната извънредна пресконференция на РБ е скандалът с телевизия ARTE. Реформаторите настояват парламентът да назначи комисия за разследване на скандала, който според тях е ключов пример за това, което хората наричат управление на мафията и задкулисието. Петър Москов призова опозицията в лицето на ГЕРБ да настоява за създаването на такава комисия.

Блокът остро осъди случaя с възпрепятствания репортаж и заяви, че има идея за радикални законодателни промени, които да затегнат контрола върху използването на медиите у нас като „бухалки“ и да предотврати срастването им с репресивните държавни органи.

По думите на Москов казусът с репортажа на ARTE показва, че протестиращите от лятото насам вероятно са излъгани и Делян Пеевски на практика продължава да ръководи силовите структури в държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews