Реформаторите казват утре колко министерства искат

OFFNews 03 ноември 2014 в 17:36 5540 19

Утре ще има конкретни предложения от Реформаторския блок за участници в Министерския съвет, обяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев на излизане от стаята на ГЕРБ в Народното събрание преди минути.

Технически е разговорът ни. В работен режим сме всички. Не е трудно да кажем колко министерски постове искаме, но никога не сме искали такива до момента, заяви Кънев.

Противно на публикациите в медиите сме били скромни - не са нито осем, нито девет, посочи той и допълни, че тези информации са несъстоятелни.

По думите му въпросът за мнозинството и политическата програма са много по-важни.

Допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Сега няма да я допуснем втори път. В момента колегите правят финални, напълно редакционни бележки по програмната декларация. Вчера след 7-часовата работа те са свършили страхотна работа, каза още Радан Кънев.

Коалиционно споразумение ще има след като уточним мнозинството, програмата и имената. Никога не съм делил партиите в блока на основни и неосновни, заяви лидерът на ДСБ.

Винаги съм разглеждал Реформаторския блок като единна политическа сила. Има представители на отговорно политическо ниво на политическите партии в това, което ще предложим. Не обичам нито когато от една страна към друга се поставят срокове, нито когато хората се обвързват взаимно с някакви фатални срокове - все едно светът ще свърши, ако нещо не се случи във вторник, заяви Кънев.

По думите му, фатални са само сроковете по Конституция: "Всички искаме да работим по-бързо и всички искаме България да има мнозинство и правителство“.

Много често пускам музика във „Фейсбук“ и тя обикновено е хевиметъл. Настроението на човек винаги определя музиката, която слуша. Днес може би няма да стигнем до музика, пошегува се Радан Кънев във връзка с неговия пост на песен на AC/DC.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ посочи, че обсъждат конкретни детайли. Тя допълни, че днешната им среща с Кънев е била подготвителна.

Бъчварова каза, че няма да има изненади в структурата на Министерския съвет. Тя потвърди, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три, както и закриване на Министерството на инвестиционното проектиране.

Засега сме удовлетворени от темпа на работа, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews