Реформатори питат министри: Успяхте ли да намалите с 10% разходите си през 2015 г.

OFFNews Последна промяна на 05 януари 2016 в 14:57 3045 4

Снимка БГНЕС

Депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов.

Депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров питат всички министри дали са успели да намалят административните разходи на ведомствата си с 10% през 2015 година.

Намалението беше планирано в бюджета за изминалата година, като всеки министър беше длъжен да намали разходите във ведомството си и по този начин да бъде намален бюджетния дефицит и да не бъде допусната наказателна процедура срещу България за свърхдефицит.

Подобен въпрос двамата депутати зададоха към министрите още през месец септември. Тогава стана ясно, че някои министерства не са изпълнили ангажимента си за намаляване на разходите и нямат ясен план как да го направят до края на годината.

Към момента в деловодството на Народното събрание е внесен въпрос към Владислав Горанов. Предстои да бъдат попитани поотделно и всички останали министри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2016 в 16:36

Реформатори ли? Какви реформатори?

05.01 2016 в 16:32

@2 Taка е, въпросът беше реторичен- все пак е насочен към физкултурник, лекоатлет, бивш полицай разносвач на папки и чорбар - син на шофьор от ДС.

05.01 2016 в 16:23

Новогодишен Тиквеник, въпросът ти за съвестта е безмислен.
Успешните в интригите политици компенсират липсата на визионерство именно с липса и на съвест.
Липсата на съвест и емпатията са синдроми на социопатията - важен актив/качество както за днешния политик, така и за някои предприемачи.
Така, че по съвестта точно не очаквайте да ги настъпите. :)

05.01 2016 в 16:08

Напротив на места дори администрацията се разширява. Но е нормално когато се търсят претенциозни послушковци, а не интелигентни и амбицирани хора. Фирмите търсят служители който да ги правят конкурентноспособни, държавата назначава лежачи и връзкари. Справка КТБ - 4 милиарда - НАП feat. ДАНС & БНБ. С МВР е същото с най-много ушеви на глава от населението - знаете ли кое е смешното - депутатите гласуваха да плащаме охраната им както и тази на ВИП лица, докато ключови свидетели по дела измират. ЦЦ как е съвестта? Апартаментите видях че ги няма вече.