Quantcast

РБ подкрепи Шаламанов за позицията му към Русия

OFFNews Последна промяна на 27 август 2014 в 19:22 1598 9

Велизар Шаламанов
Велизар Шаламанов

Реформаторският блок подкрепи военния министър Велизар Шаламанов в скандала със стратегическия документ "Визия 2020". В него се казва, че Русия води информационна война срещу България и това е един от рисковете пред страната ни.

Заради това определение АБВ поиска оставката на Шаламанов, а министър-председателят Георги Близнашки обяви, че документът ще бъде преработен.

РБ твърдо и категорично застава зад констатациите и препоръките, залегнали в стратегията "Визия 2020". Агресивната и реваншистка политика, провеждана целенасочено от Владимир Путин, е първостепенен риск за националната сигурност на България като член на ЕС и НАТО. Заставаме зад министър Велизар Шаламанов и призоваваме министър председателя Георги Близнашки да защити екипа си и националния интерес, а не интереса на чужди сили, които оказват натиск, в т.ч през български партии и политици, се казва в позицията на Реформаторския блок.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2014 в 14:16

РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА. СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК И ПУТИН НЯМА НИКАКВО ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ ДА ИМ ЗАБРАНЯВА ДА ИЗЛИЗАТ ЗАД ГРАНИЦА ПО ВРЕМЕ НА ОТПУСКАТА, ЗАЩОТО Е ДЕМОКРАТ !

28.08 2014 в 12:09

Тиквата къде е ??? Или пак снишаване докато отмине без да има позиция.Въпреки, че в този случай мълчанието си е доста силна позиция.

27.08 2014 в 23:02

Още некви гладни търсещи партийната субсидия....

27.08 2014 в 22:34

Шаламанче вместо да бълнува ракети (и пари за ракети), да чете денем и нощем Ото фон Бисмарк! Великият е казал за Шаламанче: “Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява!”
А за мерака Шаламанче за ракети срещу Русия Великият Бисмарк казва: “Даже най-успешната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. (секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г

27.08 2014 в 22:27

Д-р Н. Михайлов: “Проблемът на България не е Русия, а ЕС и по-общо упадъкът на Запада. И разнообразните рискове, свързани с този процес. Президентът Плевнелиев обича да плаши с Русия, но това е недоразумение. Говоря за президента.”
“украинците са заложници на американския геополитически интерес и ще пострадат. Има нещо трагично в украинския сюжет. Майдан е управлявана акция с ентусиазираното участие на местен седесариат и шпицкоманди. Преди това - пет милиарда поощрение от нарицателното Нюланд. Действащият политически елит прояви чудотворната глупост да забрани руския език на изток и да изкопае пропаст между двете украински части. Ако не са имали предварителен план да разполовят Украйна, разбира се. Твърдят, че Източна Украйна е манипулирана от Путин, което със сигурност е вярно, но само частично. Крим е по неизбежност руска територия, тя никога не е мислила себе си различно. Американската анексия на Крим е възможна само ако Путин е идиот, предател или и двете. Но Путин не е идиот, а патриот. Идиот е за Икономедия.”

27.08 2014 в 20:27

Близнашки веднага да се извини на българите за това, че си е позволил да бъде министър председател на България. Добре, че има поне Реформаторски блок за да е ясно, че в България има и нормални хора, освен кремълски мекерета. Браво на г-н Шаламанов, достоен български министър!

27.08 2014 в 20:16

към Ники и другите "тимерути ":
А не може ли "вън от пределите на родината ни" на всички тъпунгери като тебе?

27.08 2014 в 20:05

Ееееее,
най-после едно свестно решение.
Още не е съвсем късно за РБ.

27.08 2014 в 19:38

Ко е туй рб аман от тимерути и глупаци да мътят водата в България. Всички тъпунгери като Шаламанов вън от пределите на родината ни. България не се нуждае от ракети европа и нато.
 
X