Quantcast

РБ искат пос терминали на всички гишета за административни услуги

ОFFNews Последна промяна на 25 март 2016 в 12:58 1917 2

С промени в Закона за държавните такси от Реформаторския блок (РБ) предлагат на всяко гише, където хората получават административни услуги, да има пос терминал.

Така, ако хората плащат таксите с дебитната си карта, ще си спестят банковите такси, които се взимат сега.

На брифинг в парламента депутатът Антони Тренчев коментира, че така ще се "сложи край на един проблем, който засяга, вбесява и ощетява всички ни".

От РБ искат още шефовете на администрация, в която няма пос терминали, да получават глоба от 2000 лв. за всеки месец, в който са в нарушение.

Реформаторите настояват още банковите такси да бъдат уеднаквени. Например в 5-то РПУ в София за издаване на лична карта държавата взима 36 лева, като таксата на банката за услугата е 3 лева, а на "Мария Луиза" таксата е 6 лева, каза Тренчев.

Според тях мерките, които предлагат, ще струват около 2 милиона лева, а планираните приходи от такси в държавната хазна за тази година над 1,1 млрд. лева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2016 в 21:33

Не само тези учреждения трябва да се задължат да сложат пост терминали,а и останалите търговски обекти.Винаги се учудвам защо аптеки и аптечни вериги нямат такива устройства,а човек трябва да тича до банки и тем подобни и да гуши чиновници и банкери за собствена сметка.

25.03 2016 в 13:16

По-добре е първо ПОС терминали на всички пътни полицаи!