Раздорите в МО се задълбочават, патриотите също недоволни

OFFNews 15 февруари 2016 в 14:21 5703 3

Напрежението в МО засегна и патриотите

Напрежението в Министерството на отбраната между министър Николай Ненчев и заместниците му се разраства. След като Орхан Исмаилов заплаши с оставка заради несъгласувано с него сливане на две дирекции във ведомството, недоволство от работата в министерството изказа и колегата му Димитър Кюмюрджиев. Той беше назначен на зам.-министерски пост от квотата на Патриотичния фронт.

„Докато се "цакаме" кой сектор от МО да е мой или твой, за да наредим "симпатизанти" не може да се случат реформите! Останалото е за "пред хората"!!!”, написа зам.-министърът в профила си във Фейсбук. Сливането на дирекциите "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната" е станало без съгласуване и внесена в Министерски съвет зад гърба на заместниците на Ненчев. 

„Тотално е толерирането на послушните, изпълнителните, неможещите. Но колкото и да е трудно, колкото и да изглежда невъзможно, бъдещето принадлежи на различните, на служителите с "особено мнение", на талантливите, на проактивните. Просто няма вече накъде“, пише още Кюмюрджиев.

Според публикация на в. "Сега" и третият заместник на Ненчев Десислава Йосифова не била информирана за сливането на дирекциите. Проектът за решение на Министерски съвет за сливането на дирекциите не е пуснат пуснат за предварително обществено обсъждане, нито е бил показан на заместниците на Ненчев.

С този акт обществените поръчки излизат от ресора на Орхан Исмаилов. В същото време предстои министерството да обяви две от най-важните за годината обществени поръчки - купуването на нови двигатели за руските изтребители МиГ-29 и придобиването на нови съдове за Военноморските сили. 

В понеделник се очаква ръководството на Народна партия „Свобода и достойнство”, която е част от Реформаторския блок и от чиято квота е излъчен Орхан Исмаилов, да реши дали той ще остане на поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!