Рашков: Съжалявам, че нямам време да бъда по-голяма градушка над лидера на ГЕРБ

Георг Георгиев обяви бившия вътрешен министър за чадър над ПП и го подкани да си "пийне"

Ружа Райчева 05 януари 2023 в 14:49 2922 2

Бойко Рашков на парламентарната трибуна

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Рашков на парламентарната трибуна

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков (ПП) и депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев си размениха грозни думи от парламентарната трибуна, след като докладът за временната комисия за меморандума с Gemcorp бе одобрен от Народното събрание.

Георг Георгиев взе думата и обяви, че Рашков е бил "чадър" над "Продължаваме промяната" и че си е служил с репресивни комунистически методи. Елисавета Белобрадова от "Демократична България" призова председателстващия Росен Желязков (ГЕРБ) да прекъсва говорещите, когато се обиждат, но веднага след това Рашков поиска да направи лично обяснение. 

"Когато някой излиза тук, резили целия парламент и използва обидни изрази по отношение на колеги народни представители, бъдете така добър поне да му изключите микрофона, ако не го изгоните изцяло от парламента. Такива хора не трябва да стъпват тука въобще! Никога не съм бил чадър над когото и да било. На никого не съм целувал ръка, нито нещо друго! Съжалявам, че нямам време да бъда по-голяма градушка над лидера на ГЕРБ". 

Георг Георгиев отново взе думата за реплика, но Росен Желязков му изключи микрофона и обяви 10-минутна почивка, за да се охладят страстите в залата. "Наздраве, пийнете си, г-н Рашков! Вие - комунистът, който направи така, че държавата за осем месеца да прилича на това, на което сте свикнали!", все пак успя да каже Георгиев преди да му спрат микрофона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

06.01 2023 в 01:07

.....малкото мутренско простаче върви уверено по пътя на Голямата Проста Мутра ....ще следим докъде ще я докара тоя оръфляк....най-вероятно до никъде....