Рашидов става почетен гражданин на София с подкрепата на всички партии

OFFNews 22 юли 2014 в 15:34 6091 14

Вежди Рашидов

Депутатът от ГЕРБ и бивш културен министър ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на София".

Кандидатурата на скулптора е издигната от инициативен комитет, в който влизат хора и от ГЕРБ от БСП, от Реформаторския блок и ВМРО.

Подписали са се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (начело в подписката е), социалистът Георги Кадиев, Касим Дал от Реформаторския блок, депутатът от гражданската квота на БСП Мартин Захариев, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и много други политици.

Рашидов има подкрепата още на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и председателя на Съюза на българските художници Любен Генов.

Предложението скулпторът да стане почетен гражданин на София ще бъде гласувано на заседанието на Столичния общински съвет (СОС) този четвъртък. Гласуването е тайно и кандидатурата трябва да събере 50 плюс 1 процент от гласовете.

Вежди Рашидов е предложен за най-високото звание на София заради оказваната от него помощ в работата на комисията по култура и реализирането на проекти за естетизацията на столицата, като проекта за Ларгото, некропола под "Св. София", дигитализиране на книжовното ни богатство чрез проекта "Глобални библиотеки" и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!