Радулов: Когато срещу теб има тълпа от 65 души, искаща да те убие, е напълно правомерно да стреляш

Той "силно се съмнява", че тези мигранти са от Сирия

OFFNews 07 декември 2022 в 10:44 5292 1

Николай Радулов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Радулов

60 души да те замерят с камъни, това е сериозна заплаха за живота. Ако българският полицай е стрелял, това е било напълно правомерно. Когато срещу теб има една агресивна тълпа, която не крещи лозунги, а се опитва да те убие и тича срещу теб с колове, е сериозна заплаха.

Това заяви бившият главен секретар на МВР Николай Радулов пред Нова ТВ. Той обясни, че патрулите на границата обикновено са от двама души. "Срещу 65 човека има само двама полицаи. Най-много да има и куче", каза Радулов. 

Той и бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов коментираха репортажа на Sky News, в който се твърди, че български граничен полицай е прострелял 19-годишен сирийски бежанец.

Западни медии: Български полицаи стреляли и ранили 19-годишен сириец на границата

В официална позиция от МВР отричат да има данни за изстрели. Направена е проверка, според която изстрелът не е от българска страна. Пострадал е полицай от хвърлен камък, нанесени са и материални щети по автомобила на граничарите. Мигрантите са хвърлят камъни и горящи предмети по българските полицаи.

"Колегите от МВР дадоха подробна информация, която установява различна от твърдяната обстановка, че не е имало стрелба. Има проверка в Бургас, прокуратурата там също не е констатирала тези обстоятелства в този вид, в който се оповестяват медийно. Надявам се този случай да не се използва ситуативно за някакви политически цели, които не са в интерес на България", каза от своя страна във вторник и главният прокурор Иван Гешев. 

Според бившия зам.-министър на отбраната Йордан Божилов оградата е строена навътре в българската територия а на видеоклипа не се виждат полицаи.

Николай Радулов каза от своя страна, че след инцидента с убития български полицай край Елхово, служебният вътрешен министър е разписал позволение да се използва оръжие.

Демерджиев: Вчера казваха, че границата се минава за 50 евро, днес - че 9 пъти спираме някой да влезе

"Преминаването през зелената граница е престъпление по Наказателния кодекс. Гранична полиция е длъжна да ни пази от агресивни мигранти. Всички мигранти, които минават през зелена граница, ги считам за агресивни – те са без документи, не знаем какви са, умишлено са унищожени документите им. Не могат да минат през граничния пункт, защото от там най-вероятно ще ги върнат. Или ако влязат в България, ще ги върнат в страната, от която са. Тези твърдят, че са сирийци. Силно се съмнявам, че са сирийци", коментира още бившият главен секретар.

По думите му "терористичните организации бутат напред деца": "Не е толкова просто, както изглежда. Има разлика между правозащитните организации и реалния закон на страната. Те твърдят, че това е свободно движение на хора и е Европейска ценност. Не, това е като контрабандата. Тогава трябва да твърдим, че контрабандата е свободно движение на стоки. Всичко трябва да става законно тогава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

07.12 2022 в 10:54

да ги въоръжат с нелетални оръжия за контрол на тълпа и бодикамери

и обучение как се деескалира

застрелваш 1 в крака, обгазяваш 10, и викаш подкрепление

ако има деца става страшно обаче, особено дете с оръжие срещу тебе

остави дилемата какво да направиш

след това няма да спиш сума ти време, а разни организации дори ще те издирят да ти съсипят социалния имидж

да не говорим за сметката ти за терапевт психолог

затова, ранно предизвестие за тълпи събиране с дронове инфра, за да докараш повече екип, включая такива дето с деца могат да работят

подобен но по голям от нашия имаха поляците когато Беларус подкара деца и жени към границата им
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика