Демерджиев: Вчера казваха, че границата се минава за 50 евро, днес - че 9 пъти спираме някой да влезе

OFFNews 06 декември 2022 в 23:31 3759 1

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС

Иван Демерджиев

Такава агресия, която води до осакатяване на служители, до разрушаване на местата, където те трябва да изпълняват задълженията си, ще бъде посрещната с необходимите ответни мерки.

Това заяви пред БТА вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Коментарът му е по повод твърденията в западни медии, че български власти по границата с Турция са стреляли по бежанци. Демерджиев е категоричен, че твърденията не са верни.

„Ако до вчера ни убеждаваха, че нашата граница може да бъде премината срещу 50 евро, сега пък ни убеждават точно обратното – че девет пъти възпираме някой да премине и понякога използваме сила. Понякога можем и да използваме, но не и в този случай“, коментира министърът. По думите му става въпрос за случай от началото на октомври.

Искам да обърна внимание, че нашите гранични полицаи, включително и в този случай, са подложени на изключителна агресия, заяви още Демерджиев.

Той акцентира, че на граничните полицаи са дадени необходимите инструкции за действие и в конфликтна ситуация, при която е застрашен животът им, служителите няма как да стоят безучастно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови