Радев помисли, че Марешки се шегува. Няма да има референдум за НАТО

OFFNews Последна промяна на 03 май 2018 в 17:30 19810 6

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

"Мисля, че това са шеги. Няма как да коментираме сериозно тази тема. България е част от НАТО."

Така президентът Румен Радев коментира предложението на партия "Воля" за свикване на референдум за излизане на страната ни от НАТО.

НАТО е нашата колективна система за сигурност и ние сме длъжни да бъдем лоялни членове, но аз винаги ще продължа да повтарям: не само на думи, а с реални действия по укрепване на отбранителните способности на Българската армия, каза Радев.

По-рано днес Радев заяви на съвместната си пресконференция на "Дондуков" 2 с австрийския президент Александър Ван дер Белен, че „България е в авангарда на общата европейска политика по отношение на Русия".

С моето посещение в Русия през втората половина на май, с посещението на президента Макрон почти по същото време и посещението на руския президент във Виена в началото на юни, ние наистина провеждаме тази единна европейска политика по отношение на Русия – да се търсят всички възможности за поддържане на отворен диалог и за развиване на проекти от взаимноизгодно значение, каза Радев.

Необходимо е не само да продължим дипломацията на посещенията, но да продължим и диалога с Русия. Нашата позиция е много близка до тази на България. Президентът Радев ще посети Москва през тази година, а президентът Путин най-вероятно в началото на юни ще бъде във Виена, заяви Александър Ван дер Белен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

5

sottozero

04.05 2018 в 09:21


Всичко е безалтернативно, нали-нато,ЕС, чуждите производства, чуждите интереси.

От вас се иска само да сте солидарни и да консумирате третокачествените им продукти.

16696

4

Новак

04.05 2018 в 04:59

Sotto, не мисля, че такъв ще бъде резултата - даже ще бъде обратното. В момента НАТО изглежда безалтернативно за нашата сигурност - точно както Варшавския договор изглеждаше преди време. Въпросът е дали това е наш избор или геополитическо стечение на обстоятелствата? Според мен е второто.
Но точно в момента мисля, че това е измислен дебат започнат от Цвък като атака срещу Президента. А сега Марешки играе ролята на мюре. Пробват кой как ще реагира и дали някой ще каже нещо грешно. Като гледам Радев към момента се опазва. Не мисля, че референдум за НАТО има нещо общо - по-скоро трябва да се ослушваме дали нещо не се краде в момента та ни дават дъвка за отвличане на вниманието.

27639

3

sottozero

03.05 2018 в 20:57


Новак, натуфците на референдум няма да съберат 20 процента дори със схемите на Цвинокио.

Те не могат да ни отговорят дори на въпроса от кого сме застрашени,та трябва да живеем под краварска закрила(окупация), при която сенатори идват когато има нужда и заповядват на българския премиер какво да прави. Иначе току виж едни натуфци на югоизток от нас почнали да ни застрашават.

16696

2

Новак

03.05 2018 в 20:41

А къде е Дайнов, който твърдеше, че ако Радев посети Русия след това ще бъде канен само в Африка? Сега излиза че Макрон ще бъде канен само в Бурунди, а австрийския президент само в България.
А иначе евентуален референдум ще покаже, че болшинството си иска НАТО, въпреки че това какво ние мислим изобщо няма никакво значение. Та референдум ще покаже това, което трябва да покаже.

27639

1

sottozero

03.05 2018 в 17:56Искаме референдум!