Радев: Партии с амбиция да управляват се крият в миналото и зад ПСА

OFFNews 14 март 2023 в 18:45 2727 6

Румен Радев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Румен Радев

Не е за вярване, че в разгара на предизборна кампания, партии с огромна амбиция да управляват, вместо да представят програми за хората и ясни визии за бъдещето, се крият в миналото. 

Това заяви президентът Румен Радев, който ще участва в церемонията по връчване на „Годишните награди за отговорен бизнес 2022“ на Българския форум на бизнес лидерите.

Той определи като крайно неуместно в разгара на война в съседство и социални кризи партиите да се крият зад Паметника на съветската армия.

"Очаквам предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки, за установяване на нелоялни търговски практики, за нарушения за качеството на храните, за повече информация при ценообразуването, да доведат до изсветляване и нормализация на пазара", каза още Радев.

Президентът коментира, че цялата информaция ще се предаде на Комисията за защита от конкуренцията. "За да имат ефект мерките обаче – каквито и да са те, трябва да имаме  всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. До момента България не е имала такава. Мисля, че нейното изграждане ще даде ефект. За нея работят активно министерството и агенциите, тя е основен приоритет", посочи Радев.

Президентът коментира и думите на македонския президентн Стево Пендаровски, че България трябва да се извини за ролята на профашисткото правителство в София за депортацията на евреите. 

"История, която е в десетилетна обвивка от манипулации и фалшификации, истината за еврейския въпрос, истината за гоненията и репресиите над македонските българи в продължение на десетилетие. Европейското бъдеще на Северна Македония изисква идеологемите на тоталитаризма да останат в миналото, за да имаме пълноценен диалог, всички ще спечелим от това", заяви Радев.

Интересът на президента на Северна Македония към историята е похвален, но веднъж заявен, той трябва да се опира на историческата истина, коментира Радев. Според държавния глава политиците в нашата съседка все още дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история.

По повод възможността страната ни да придобие на лизинг бойни самолети втора употреба. Няма категорична оферта, държавният глава коментира, че никой не се лишава в момента от способностите, които има, а Министерството на отбраната е длъжно да изчерпа всички опции.

Той ще отправи поздравление към участниците в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“ и ще връчи призовете в категория „Инвеститор в обществото”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

6

Того

15.03 2023 в 05:38

От 2001 година начело на България стоят руzки президенти. Народе????

1005

5

eagle60

14.03 2023 в 21:25

Tоя нали имаше Ковид и затова не отиде в Азърбайджан. Май истината ще да е друга? Чамодан, вокзал и на Москву!

345

4

Джендо Джедев

14.03 2023 в 19:53

" вместо да представят програми за хората и ясни визии за бъдещето"

Тоя чорап явно не следи предизборната кампания. :D

2099

3

Mateevk

14.03 2023 в 19:35

Пак изпълзя отнякъде да ръси нови простотии. За паметника се хванаха като удавник за сламка ретроградни партии като БСП, т.нар. левица, както и фашизирани такива, набиращи точки за изборите, като Възраждане. А този паметник, е част от историята, която сме длъжни да доближим до истината и фактите и да я освободим от идеологемите и откровените лъжи. Това е то визия за бъдещето - бъдеще не под сянката на МОЧА! Останалото са подробности. За Радев обаче е обратното и с безумни слова се опитва отново да прикрие истинската си същност.

210

2

Merc

14.03 2023 в 19:09

Тоя цървул е срам за България. Отдавна не сме имали по неадекватен президент.

-1655

1

ob1

14.03 2023 в 18:58

Не е за вярване, че през 2023 година все още държавният глава е ватник...
 
X

Подкастът на OFFNews