Радев: Користни интереси обвързват управляващите

OFFNews 14 октомври 2023 в 13:03 1984 6

Румен Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и приоритети, така президентът Румен Радев коментира вота на недоверие, който не мина в парламента в петък.

Радев присъства на официална церемония във ВМА, където кадетите от първия випуск „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получиха своето първо офицерско звание.

Големият проблем е, че управляващите имат 2 програми - първата е официалната. Управленската програма на кабинета и законодателната програма се изпълняват със спорна ефективност – и като количество, и като качество, защото тази програма е подчинена на неявната програма, обявена с оня запис", каза още той.

Според него трябва да се отчете, че ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза.

Очакваме и двете страни да осъзнават отговорността си за мира, сигурността и живота на хиляди хора. Следва да има сдържаност и разум, за да се избегне следваща ескалация, която може да доведе до трудно обратими последствия. Напрежението расте с часове и вероятността да бъдат въвлечени и други участници не е малка. Така Радев коментира пред медии случващото се между Израел и "Хамас".

Президентът обясни, че и в момента има военнослужещи по българската граница, които са в готовност да реагират при нарастване на миграционния натиск. "Има ясни планове и координация между военното и вътрешното министерство", обясни той. Радев изтъкна, че е създадена многоцелева група, която да разкрива и финансовите механизми на мигрантските центрове в други страни.

Очаквам по-активни действия от правителството именно по взаимодействието с нашите партньори. Има много динамична промяна в способите за водене на бойни действия. Крайно време е да започнем да се ангажираме много по-активно с нискобюджетни проекти - с дронове, а антидрон системи, с кибероперации, с информационни операции, с ангажиране на информация от Космоса", каза още държавният глава.

"Аз поне съм произвеждал истински генерали, а не измислени такива. От майор, генерал майор, какъвто е случая
с някои лидери на партии и такава гавра с пагона не съм си позволявал", каза Радев в отговор на думите на
Борисов, че в отбраната не е направено друго освен да се произвеждат генерали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

788

6

jorj

14.10 2023 в 19:46

Вучич щял да му се обажда да премахне увеличената транзитна такса за Сърбия, че и идвало ташкън! Кой може да му лобира освен НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ, ГРАЖДАНИНА румен радев!Смятам, че истински демократичните партии в българския Парламент трябва трябва да приведат ПРЕДАТЕЛЯ В ПОЗИЦИЯ НА ГРАЖДАНИН, НА КОИТО ДА МУ Е ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА МУ! ИМПИЙЧМЪНТ ВЕДНАГА!

-1974

5

Владè

14.10 2023 в 15:52

Ха ха ха , руменша криви тиквата като завистта на жина му бойчо брисуфф ( виж го тоя бойко ходи на опира с Вежди Рашидов,а ти никъде не се снимаш) . Хайде по шкембе на опира в летен тиатър ( сиреч Ла Скала е скъпо).Този същия що не брътви за копро(нковия ) си авер съветник ?

625

4

1215

14.10 2023 в 14:49

Този мухльо"генерал" даже,толкова си може.Не ми е ясно как можаха да го изберат и то два пъти.Още през август 2016 ми беше ясен този идиот що за пън ще излезе.

1005

3

ПР

14.10 2023 в 14:19

Зелен чорап.Само питам-ако не е М.Габриел,да му изпроси някоя и др.разходка из"гнилият"Запад,защо ли от година,не го канят никъде?!Аз знам защо.Една винарна го покани на ВИП парти в Южна Бългапия.Да си покаже съпругата-тоалет на топ дизайнер от NYC,/не от Масква/ и обувки на друг,за поне 1000 долара,от LA.

2159

2

Kilca

14.10 2023 в 13:30

Ейй не се умори този празноглавен кремълски рупор!!

9347

1

Анализи

14.10 2023 в 13:09

радев, не приличаш на достоен президент, а на махленска клюкарка. Жалко.
 
X

Да помогнем на украинските деца!