Радан Кънев: Съдбата на КТБ е решена на друга среща - в БНБ

На нея партии са обсъждали и искали банкова ваканция

OFFNews 29 май 2017 в 09:01 4858 2

След публикуването на стенограмата за КТБ тя ще предизвика разочарование, това обяви пред бТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е сред политиците, присъствали на разговорите за банката.

Президентът Румен Радев заяви намерението си да разсекрети стенограмата за КТБ, като в момента иска писмено съгласие от всеки от присъствалите на Консултативния съвет при президента Росен Плевнелиев по повод КТБ. 

Самият Радан Кънев каза, че е сред политиците, които вече са дали писменото си съгласие стенограмата да бъде разсекретена. 

Кънев обаче обясни, че седмица преди КСНС е имало друга - по-важна среща за КТБ, която се е състояла в БНБ. КСНС се е състоял на 29 юни 2014 г.. Съответно, по-важната среща е била около 20-ти юни същата година. 

Именно там е обсъждано да има банкова ваканция и става ясно кои партии са лобирали за това. На въпрос на водещия, Радан Кънев отговори, че това не е било само ДПС, а и друга партия. 

Десницата

Дали чак след 4 години, когато изтече мандатът на това правителство, ще има обединена десница в парламента, Радан Кънев смята, че това няма да е така. А причината е, че в момента има тежка парламентарна криза в Народното събрание, тъй като няма приет нито един законопроект. "Сегашният парламент показва неспособност през парламентарната квота да постигне много", обясни Кънев. "Някои хора се се обединили заради трапезата", добави Кънев, визирайки "Обединени патриоти".

"Докато нямаме обща принципна и последователна позиция към ГЕРБ, колкото и документи да подписваме, единни няма да бъдем", коментира лидерът в оставка на ДСБ. Той добави, че лицето-обединител на десните трябва да е човек, който досега не го е разделял. "Дали ще е ново или старо, няма значение, важното е да не го е разделял", каза още Радан Кънев. Той уточни, че именно заради това обединителят на десницата не може да е нито той, "нито Христо" (Христо Иванов, председател на "Да, България!"). 

В заключение лидерът на ДСБ добави, че десницата трябва да предложи на ГЕРБ като член на ЕНП нов модел за реформа на българското правосъдие, "барабар със законопроектите". "Защото, ако гледаме днешното поведение на Захариева, Борисов, Цветанов и Цачева, те не са приятели", добави Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

29.05 2017 в 11:34

Именно там е обсъждано да има банкова ваканция и става ясно кои партии са лобирали за това. На въпрос на водещия, Радан Кънев отговори, че това не е било само ДПС, а и друга партия.


Колоко свенливи можели да бъдат "политиците" с девиантна сексуалност. Мале-е-й-ййййй!
Ако тази друга партия е бсп, какви са причините да не я спомене?!
А ако е герб?! И този... бай гъз си е траял през цялото това време, ЧЕ И УПРАВЛЯВАШЕ ЗАЕДНО С ТЯХ ПОЧТИ 2 ГОДИНИ!!?
За какво да говорим тогава?
Морал? Цености? Дясна идея?! Въобще някаква идея?!
Да се пръждосва в дън гори тилилейски и да не си помисля повече да се занимава с политика!
Провалено охранителче от Фантастико.

16008

1

Nik68

29.05 2017 в 09:50

Много приказки и пак нищо не казва - а ако трябва и да се свърши нещо - не може да се очаква много.