Радан Кънев отрече думи Борисов, Цветанов играел ролята на ДПС

OFFNews 26 август 2015 в 08:31 4125 10

Лидерът на ДСБ Радан Кънев влезе в задочен спор с премиера Бойко Борисов за съдебната реформа. Недоразумение е, че промените ще влязат в сила след изтичане на мандата на главния прокурор Сотир Цацаров, отрече Кънев заявеното в ефира на Нова тв преди дни от министър председателя. 

Радан Кънев подчерта, че досега подобно "отлагане" на съдебното реформа не е обсъждано. 

"В първите парламентрани дни, 1-2 септември, ще имаме среща с Борисов за парламентартата програма и на нея ще настоявам да изясним този въпрос в детайли", подчерта Кънев. 

Според Радан Кънев акцент в работата на правителството и управляващото мнозинство е да направят нужните законодателни и персонални промени, за да заработят институциите. Той допъчни, че е наложителна подмяна на целия състав на Комисията за защита на конкуренцията, защото сегашният състав "е продуциран от ДПС в последните 12 години". Кънев допълни, че мандатът на сегашните членове изтича скоро и тогава ще се направи промяната.

По повод отсъствието му през последната парламетарна седмица заради пътуване в САЩ, Кънев уточни, че пътуването му е било планирано преди повече от година и за него са знаели в ГЕРБ.  

Цветан Цветанов играе ролята на ДПС в момента, обяви още съпредседателят на Реформаторския блок на въпрос, че шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е обявил, че РБ и ДПС ще имат общ кандидат на местния вот в Борино. Ще имаме наш кандидат, заяви Кънев. 

"В община Борино РБ ще издигне досегашния кмет на ДПС", съобщи вчера Цветанов, като коментар на информацията, че ДПС подкрепя кандидата на ГЕРБ за Нова Загора. 

Няма разминаване между моето мнение и това на колегите, гласували в парламента срещу въпрос за мажоритарното и задължителното гласуване, това е наша отдавнашна позиция, заяви още Кънев. По време на гласуването той бе в САЩ. Ние държим само да се въведе електронното гласуване, уточни лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!