"Радан Кънев е чихуахуа в чантата на Борисов, Патриотите са дакел на каишка"

OFFNews 31 май 2015 в 16:26 12231 34

Мария Календерска.

"Смятам да бъда граничарското куче на изхода на финансовия отдел на Столична община. Ще покажа къде са дупките и корупционните схеми, без да отричам направеното, и ще извадя столицата от летаргията като в поговорката „Кучетата си лаят, керванът си върви“.

Това заяви жената до Николай Бареков - Мария Календерска, на пресконференция днес, когато бе обявено, че тя ще се бори да стане кмет на София на идните избори.

Кандидатурата й бе издигната от инициативен комитет и подкрепена от „България без цензура“. С това партията на Бареков се похвали, че първа е обявила своята кандидатура.

„Издигаме млад човек, неопетнен, който да води тази битка със статуквото. Г-жа Йорданка Фандъкова е добрата фея, тя казва добрите новини, но лицето на столичния Общински съвет зад нея е като картината "Викът" на Едвард Мунк. Това е грозното лице на корупцията, в която участват всички политически сили“, мотивира кандидатурата на жена си Бареков.

Календерска заяви, че като представител на ББЦ има претенцията, че може да застане до Фандъкова и да изисква, защото останалите просто управлявали с ГЕРБ.

„Радан Кънев беше силен, преди да започне да управлява с Борисов, сега е едно чихуахуа в неговата чанта, а Патриотите са като дакел на каишка, който се дърпа от време на време, но все пак върви в зададената му посока. В този дух аз заявявам, че ще лая срещу котараците, вълците и чакалите", каза тя.

"Викът" на Едвард Мунк.

Тя е категорична, че няма да се бори за нито един ромски глас, като каза, че програмата й е насочена към младите и образованите, а не към мързеливите и неграмотните.

В нея се предвижда изграждането на нов студентски кампус в северната част на града.

"Сегашният студентски град вече не е студентски и не може да се промени. Затова е нужно ново образователно средище, в което нито един частник няма да може да придобива собственост. Ако през следващия мандат столицата не постави като приоритет и не заложи на образованието, вместо само да взима пари за бежанци, ще бъдем повече столица и държава на хора от Бангладеш, Либия, Сирия и откъде ли не, отколкото на българите“, предупреди кандидатът за столичен кмет.

Бареков призова разочарованите от РБ и подкрепилите "Протестна мрежа" да дадат гласа си за "този чист като сълза кандидат".

Той съобщи, че Календерска има решимост да прочисти центъра на София от цялата тълпа нелегални имигранти, които са се настанили между „Пиротска“ и „Лъвов мост“. Евродепутатът разказа, че у нас става така, както в Париж и Брюксел - нелегални имигранти влизат незнайно как и завземат центъра сграда по сграда, като обезценяват самия имот и накрая собствениците ги продават без пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!