Психолог: Премиерът не е адекватен по социалните теми

Видя се, че Борисов си е същият Борисов от първия мандат, коментира Първан Симеонов

OFFNews 12 май 2015 в 10:51 15126 23

"Вероятно премиерът Бойко Борисов наистина е сърдит на медиите. Вчера той изглеждаше напрегнат и по някакъв начин поставяше бариера, която в предишния му активен период в медиите не се забелязваше – бариера между него и аудиторията и него и водещия".

Така коментира едночасовото интервю на премиера Бойко Борисов вчера политическият психолог Антоанета Христова пред БНР.

По думите й Борисов не е успял да покаже адекватна реакция по социалната тема.

"На един сериозен въпрос по темата нито имаше отговор на проблемите, нито перспектива как могат да се решат, а беше по някакъв начин сърдита аналогия със собствения живот. (…) В момента хората се чувстват много зле. И ако нямаш сензитивност да имаш обратна връзка и да реагираш на това състояние, попадаш в риск, което се случи вчера. Рискът беше да казваш послание "ние можем", "ние правим", "ние го правим през пътищата и всичко, което строим", и в същото време да не си критичен и да не даваш перспектива на най-голямата тежест", коментира Христова.

Според нея Борисов не е успял да излезе от рамката, използвайки неговото типично "аз", което е характерно за лидерите, които имат много голямо его.

Психологът подозира, че премиерът се е съгласил да участва в телевизионното интервю, за да даде неформалния старт на предизборната кампания за местните избори.

Ключовата дума в интервюто на Бойко Борисов беше думата събираемост, коментира социологът и политолог Първан Симеонов.

"Мандатът на ГЕРБ прилича на нещо като четири С-та – строителство, събираемост, стабилност, саниране. Второто, което това интервю каза, е, че ДПС постепенно зави надясно и се превърна в скрита коалиция с ГЕРБ. Третото е опитът на президента Плевнелиев да постигне евроатлантическа легитимация за втори мандат и ми се струва, че Борисов още няма план по тази тема. Четвъртото, което се видя в интервюто, е, че Борисов си е същият Борисов от първия мандат", каза още Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!