Кадиев: Борисов лъже, че е гладувал

OFFNews Последна промяна на 12 май 2015 в 09:23 5434 31

Георги Кадиев

"Понякога Борисов не съзнава каква вреда нанася на институциите и държавността една дребна и напълно излишна лъжа. Българският премиер не може и не бива да лъже в дребните неща. Защото тогава лъже и в големите".

Това написа в профила си във Facebook социалистът Георги Кадиев по повод едночасовото интервю на премиера Бойко Борисов пред bTV вчера вечерта.

Според него премиерът лъже за това, че е гладувал до 30-годишна възраст, както и за проверките на НАП, които се изразявали в изследване на теракота и улуците на къщата му.

Ето как Кадиев аргументира обвинението си:

Цитирам: "Аз съм се нагладувал до 30 години". Сиреч (да ползвам любимата му дума) до 1989.
Бащата на Борисов е бил полковник в МВР, пожарникар. Не знам каква е била майка му, но вероятно е работела някъде и е имала доходи. Били са две деца. Зайци, бройлери, прасета, три декара ниви, царевица, картофи и т.н.
Моят баща беше подполковник от ВВС. Майка ми беше домакин в Пионерския дом в Бургас. И ние две деца. Без бройлери, прасета, зайци и ниви.
Сравними семейства.
НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ ГЛАДУВАЛИ.
Е, завиждах на съучениците си, чиито бащи работеха в Океански риболов или БМФ заради дънките и касетофоните, но за глад- абсурд. Агнешко веднъж в годината? Абсолютна лъжа.
Семейството на Борисов, моето семейство, вашето семейство- ние всички сме онези 99.9% средностатистически социалистически семейства. И да твърдиш, че тези семейства са гладували е унизително за нас самите. Унизително за България.
Останалият 0.1%? Това са онези с волгите без номера. Те със сигурност не са гладували.
Тези измислици на Борисов убиват миналото ни. По-лошо, те убиват настоящето.
Те са прекрасно оправдание. След като премиерът лъже, всеки може да го прави. Така умира обществото.
П.П. Почти съм сигурен, че и това с данъчните проверки, дето му броили теракота и улуците е неистина. Коя година е било и коя дирекция на НАП е правила проверката? Бих искал да го проверим.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2015 в 18:53

СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА

13.05 2015 в 10:54

Някой знае ли как при соца живееха много млади семейста с деца...Учителска заплата 145 лв с непостоянна работа , вечно по чл 64 - заместване, мизерна квартира , месо ли...само пържени картофи и 2 кремвирша за детенце.Има една приказка...СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА...

13.05 2015 в 05:44

..."Моят баща беше подполковник от ВВС. Майка ми беше домакин в Пионерския дом в Бургас."

...Кадиев, баща Ви не беше ли ЗКПЧ или политически офицер във ВВС?! Майка Ви беше домакин - но в "Пионерския дом" а не в шивашка кооперация?!
И двете длъжности бяха синоним бяха грабеж, крадене, и привелигирован живот. На децата на моряците завиждахте - ДА! Заради СВОБОДАТА да носят дънки - защото мръсни мекеренца и кариеристчета като Вас - не смееха да носят "западно" "за да не им навреди на досието", "да не им провали бъдещето", "да не им попречи на кариерата в Комсомола" където Вие заемахте длъжност "мекере".
Не комeнтирам Борисовите лакърдии и локуми - а вашите измислени и фалшиви спомени! Лекета като Вас и поквареното Ви от фалш, идеология и паразитни доходи семейство не са представителна извадка за мизерията при социализма. Громяхте, в битността Ви на комсомолска храчка "попълзновенията на империализма" , "идеологическата диверсия чрез музика" обаче след това станхте върл "фен" на "западната" музика. Правилно Ви е преценил чичо Митю Гестапото, като ви е възложил статията за гущера дето си къса опашката! Вие скъсахте своята и си остахте, така да се каже, болшевишки гущер прозелит!
Истината, ДНЕШНАТА, обаче е - че такова масово оскотяване, разруха, сиромашия - на фона на охолно богати негодници като Вас и тъпата Ви съпруга, като шкембестия евнухоиден Станишев и крадливата му съпруга няма другаде!! Ни Виетнам, ни Камбоджа!

13.05 2015 в 01:22

Червения Кадиев може да не е гладувал. Столовете, дето е работела майка му са били мана небесна.
Моите родители пенсионери по онова време работеха денонощно в къщи за да могат да издържат студент. Взимаха от някакъв частник дето правеше пластмасови изделия. Те с поялник правеха безброй звездички върху изделието. Гадния и вреден пушек им влизаше точно в носа. Изкарваха стотинки допълнително на ден. На месец ми даваха по 15 лв джобни. За стол ли да отделя, с момиче ли да излезна, на концерт ли да отида, грамофонна плоча ли да си купя... Още от ученик започнах, през студентството също - всяко лято работех. Обикновено тежка низкоквалифицирана работа - копаене на бунари, хамалска дейност и др.

Разбирам го Борисов и му вярвам.

12.05 2015 в 21:36

Какво общо има кандидатирането за кмет с темата от статията? Не съм фен на БСП, но в случая Кадиев е много прав. Малките лъжи винаги водят до по-големи и по-големи. И в края на краищата онези 45 години са част от живота ни и част от историята ни. Имаше много дивотии и много разбойници, но твърдя, че болшинството хора бяха достойни и почтени. Но глад и мизерия в семейство на полковник - това вече е пълна измислица. И каква драма - гледал зайци, за да се изхранва! Този човек не може да спре като почне да си измисля. Но той си е такъв - проблемът е че има много, които му вярват.

12.05 2015 в 21:19

v kraq na kraq6tata ne e stanal komunist,akoi stavaha koito 4akaha privelegii...

12.05 2015 в 20:35

Само като си помисля , че Кадиев даваше голям зор да става кмет на София - ми се повръща. Тоя иска да ни върне в прекрасния соц рай - от който след като отвориха границите преди 25 години - 1 200 000 млади Българи избягаха моментално

12.05 2015 в 16:22

Импереалист, пак не си вдянал за какво иде реч в статията. Иде реч за лъжливия глад на Борисов, Кадиев правилно казва, че Борисовото и неговото семейство никога не са гладували. Такива реплики за отклоняване на вниманието са типични за троловете на ГЕРБ, отклоняват вниманието от истината и го насочват към безсмислени теми и спорове. Борисов може и да е гладувал, но то е било само защото е пазил диети или е искал да е във форма за номенклатурната щерка Цветелина. Моите родители и двамата бяха даскали и никога до към ЖанІвиденово време не сме гладували със сестра ми. Ходихме си всяка година на море семейно и още за по 2 седмици на лагер, имахме кола и телевизори и всечко каквото си е необходимо за едно семейство.

12.05 2015 в 14:07

На Кадиев майка му е била ДОМАКИН на пионерски дом. Тези които са живели при СОЦА знаят какво крадене ставаше по разните номенклатурни СЪЮЗИ, организации и т. н., та дори и при младежките и пионерски летни лагери. При ВВС заплатите бяха космически.
Ние също бяхме две деца. Баща ми, главен счетоводител, майка учителка, едвам свързвахме двата края. Сирене или кашкавал само на заплата, месо един път в седмицата, а агнешко просто нямаше по магазините. Говоря за София. В провинцията, братовчедите ми бяха още по-зле. Като подарък им носехме МАСЛИНИ. При СОЦА можеше да живееш добре, само ако можеш да крадеш от общото, било ТКЗС, горско стопанство или някое друго държавно предприятие.

12.05 2015 в 14:00

На Кадиев майка му е била ДОМАКИН на пионерски дом. Тези които са живели при СОЦА знаят какво крадене ставаше по разните номенклатурни СЪЮЗИ, организации и т. н., та дори и при младежките и пионерски летни лагери. При ВВС заплатите бяха космически.
Ние също бяхме две деца. Баща ми, главен счетоводител, майка учителка, едвам свързвахме двата края. Сирене или кашкавал само на заплата, месо един път в седмицата, а агнешко просто нямаше по магазините. Говоря за София. В провинцията, братовчедите ми бяха още по-зле. Като подарък им носехме МАСЛИНИ. При СОЦА можеше да живееш добре, само ако можеш да крадеш от общото, било ТКЗС, горско стопанство или някое друго държавно предприятие.