Протестна мрежа: Не сме преговаряли с партии за изборите

OFFNews Последна промяна на 15 август 2014 в 19:44 1740 20

Протестна мрежа не е водила и към настоящия момент не води преговори с политически партии и формации за участие в предстоящите извънредни парламентарни избори. Това се посочва в позиция на организацията, разпространена в петък вечерта.

Публикуваме позицията в пълния й вид:

Във връзка със зачестили медийни публикации и изявления, се чувстваме задължени да заявим:

На 30 май 2014 г. Протестна мрежа оповести публично своите три искания към политическите партии, които са логично продължение и допълнение на формираните в организацията виждания за развитие на политическата система и необходимостта от истинска операция „Чисти ръце“ и разграждане на модела „КОЙ“ в българското общество. 

Всички срещи, които упълномощени представители на Протестна мрежа са имали с обществени организации и политически партии след тази дата, са свързани с представянето на Апела и исканията пред тях и ангажирането им с тяхната реализация в следващия парламент;

Към настоящия момент имаме информация, че само две политически сили са приели реализацията на тези искания да стане част от тяхната програма, но се надяваме, че в името на обществения интерес и други политически партии ще се ангажират с тях;

Като широка гражданска формация, в която участват хора с най-различни политически възгледи или партийно членство, не е неочаквано за нас, че ще има лица, пряко свързани с дейността на Протестна мрежа в някои от кандидат-депутатските листи;

Тяхното участие там не е в резултат на преговори, а въпрос на лично решение. Към настоящия момент Протестна мрежа няма позиция за това дали да подкрепи кандидатурите им и ако да, под каква форма да стане това;

Съзнаваме, че с активната гражданска позиция, постоянството в действията, независимостта и увеличаващо се обществено доверие правят Протестна мрежа, както желан донор на морален авторитет, така и обект на постоянни и всевъзможни атаки и компромати, режисирани от статуквото, с което продължаваме да се борим. Ето защо, призоваваме всички граждани, да следят и да съдят за нашето поведение не по публикации в медии-бухалки, или изказвания на спорни обществени и политически фигури, нито по организираните „тролски кампании“, а по акциите, позициите, действията и резултатите, които постигаме в неравната битка на Гражданите срещу мафията.

Що се отнася да евентуално участие на Протестна мрежа под каквато и да е форма в престоящите избори или пряко в политическия живот на страната в бъдеще, бъдете уверени, че ако се стигне до такова решение, както и досега, ще информираме всички от първо лице. Без да ползваме каквито и да е било посредници за това, представяйки на обществената оценка своите аргументи, експертиза и последователно отстоявани позиции.

Протестна мрежа
15.08.2014

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2014 в 20:33

Хахаха - единият трол се издаде сам :)
чакаме следващите ...

16.08 2014 в 14:21

Минаващ, боли ги адски много, затова е. ПМ не се вписва в концепцията им и се опитват да я изкарат необходимия враг.
А като цяло, нормалните хора няма какво толкова да коментират по позицията, тъй като там си е казано всичко.

16.08 2014 в 09:50

Винаги става ясно кога една публикация дразни Станишката и интимните му партньрои - под такава публикация тролове на тумби се скъсват да серат. Запомнете, деца, че това правило работи безотказно.

16.08 2014 в 09:42

И да са преговаряли, къде е проблема? Какво по-нормално група граждани да търсят реализация на своите интереси и представи за развитие на страната. Как в бетонните чутури, на болшевишката паплач, не може да премине идеята , че освен тях има и други??!!?? Лявата измет живее с идеята - "като се знаем какви сме, как и другите да не са като нас".

16.08 2014 в 03:55

Мястото ви е в РБ, както и на Зелените!

16.08 2014 в 01:34

Хубаво де, ама от цялата протестна история, файда имаше само съседа, който държеше магазин за бира. На входа на Борисовата градина.
Сега си бие камшика за чужбина - вече не ще да продава малко бира, иска някой лев. Та и той няма да гласува за протестуиращите - разочарован е.
Да бяхте пуснали противокомарни мрежи - по щяха да ви ценят.
Кариеристични клоуни.

16.08 2014 в 00:36

Запомнете това! Протестна мрежа ще бъде активирана в точния момент и ще се превърне в политическа партия от шест месеца до една година преди президентските избори-2016! А Борисов е наивник и то голям, гооолям!

16.08 2014 в 00:28

Но сте политически проект, който ще стане политическа партия, това е абсолютно сигурно! Дори министрите на Плевнелиев са под средната възраст, това е сигнал, че се мъти нещо! Борисов е наивник, като залага кариерийно развитие като такива, като Плевнелиев! Няма дясно ляво, има интереси, а вие ще станете ПП, когато ви кажат!

15.08 2014 в 23:50

Така кат ги гледам редовните тролове как са се разписали явно са им вдигнали надницата :))))))

@mechok: Предложенито с филтър за тролове е доста добро ще спести доста километри на мишката ми :)