Протести и контрапротести за Карадере

OFFNews Последна промяна на 30 март 2014 в 07:11 4206 7

Протест в защита на Карадере

Снимка Сергей Антонов

Протест срещу застрояването на Карадере ще се проведе днес в София.

Началото на демонстрацията в 18 ч., а сборният пункт - езерото Ариана.

Организатори на протеста са ПП "Зелените", а исканията им са:

1. Публично представяне от страна на правителството на пълна информация относно проекта за Карадере, подписания меморандум с инвеститора и проведените от Министерски съвет обсъждания по въпроса.

2. Отмяна на скандалното решение за предоставяне на приоритетен клас инвеститор за проекта в местността Карадере.

3. Спешно приемане на предложените промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, спиращи строителството в защитените зони по местообитанията - включително Карадере, Иракли, Странджа, Камчийски пясъци, дюните на Несебър и др.

Миналата неделя недоволството срещу намеренията за застрояване на един от последните диви плажове в България събра на протест около 2000 души.

Контрапротест

Инвестиционните намерения за Карадере ще са повод за още демонстрации в страната, които обаче ще се обявят в подкрепа на проектите за застрояване на Черноморието.

Протести срещу "зеления рекет" в Черноморските общини ще се проведе в няколко града на страната в неделя.

За планираната демонстрация съобщиха от пресцентъра на Националната асоциация "Българско Черноморие".

Протести ще се проведат в девет черноморски града - Долни Чифлик, Бяла, Обзор, Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Царево.

Част от гражданите на Бяла са недоволни от протестите срещу застрояването на Карадере. Според тях инвестиционните намерения за един от последните диви плажове на България ще допринесат за развитието на Бяла.

По обяд на протест срещу "зеления рекет" се събраха едва 11 граждани. От асоциация "Българско Черноморие" планират следобедна демонстрация на пътя между Бургас и Слънчев бряг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2014 в 18:04

11 grajdanina ?!?! Alooo vie interesite na 11 grajdanina li obslujvate ?!?! Referendum ??????? !!!!!!!!!! Za smiah ste s tezi protesti ! Ciala bulgaria e protiv !

30.03 2014 в 14:57

В Испания е същото като в България,крайбрежните зони вече са собственост основно на немци руснаци англичани ,местното население отдавна е изхвърлено от бреговата ивица ,на няколко километра от морето,има и юридически собственици еврейски банки и мощни корпорации международни които на едро изкупуват земя и недвижимост с цел строителство и препродажа,трябва да се спре това ограбление на нацията ,правилното решение е конфискация на имуществото на чужденците в полза българския народ,уточнявам български народ по кръв а не по паспорт,всички небългари евреи цигани и турци са чужденци те и без това се пишат турци

30.03 2014 в 14:21

Много ми е чудно за какво контрапротестират в Обзор и Несебър при положение че там всичко е застроено?!?

30.03 2014 в 13:00

Кои са ОРГАНИЗАТОРИТЕ
на КОНТРАПРОТЕСТИТЕ:
Национална Асоциация
"Българско Черноморие" (НАБЧ)?!?!?

"ИМОТНИ КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИ

Другите членове на НАБЧ са хора с имотни и икономически интереси в района, показа разследване на сайта Club-Z. Донка Китанова и Апостол Транов участват в "Сдружение на собствениците на земи от село Емона, местността Иракли и село Баня". Кирил Димитров е производител на сол, а Тодор Георгиев - ресторантьор и хотелиер."

Прочетете го цялото, доста е интересно!
http://www.svobodata.com/page.php?pid=13462&rid=11

30.03 2014 в 11:04

Контрапротест....на онези,които считат,че поредното бетониране,ще им донесе просперитет,работа,доходи...да бе,да,ама едва ли.Дали,това нагло пране на пари,влизането на офшорки,с участието на "чистниците"от "Титан" и пр.неясни,нелигитимни"инвеститори",ще е от полза?Едва ли.
Аман от просташката алчност,аман от убиването на Морето и Планината!Браво на протестиращите българи!Дано имаме успех.Голям червен картон на корумпираните политици,разресяващи подобни безобразия.

30.03 2014 в 10:52

КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИ = ДЪРТИ комунисти,ЦИГАНИ,АЛКОХОЛИЦИ,ОТРЕПКИ,БОКЛУЦИ

30.03 2014 в 09:06

колко плащат на контрапротестърите ?
 
X