Протестът на "Атака": Санкции за Турция, не за Русия

Сидеров подмина президента, отказа да се ръкува с Плевнелиев

OFFNews 24 март 2014 в 09:51 4275 13

Протестът на

Снимка Николаос Цитиридис

Протестът на "Атака"

Лозунги "Не Европейският съюз ни освободи от турско иго, а Русия", "Санкции за Турция, не за Русия", "Не на Европа", "Не на европедерастията, да на православието" издигнаха привърженици на партия "Атака" на днешния протест пред президентството, малко преди началото на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Извънредното заседание на КСНС е за кризата в Украйна и българската позиция.

Протестът е под надслов "Санкциите срещу Русия са санкции срещу България".

Сградата на Президентството е плътно обградена от полицаи.

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са най-големите разединители на народа, обяви от импровизираната трибуна зам.-председателята на "Атака" Десислав Чукулов.

В началото на заседанието на КСНС лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказа да се ръкува с президента.

Привърженици на "Атака" изгониха телевизионен екип на телевизия "Скат", чийто собственик е Валери Симеонов, лидер на Националния фронт за спасение на България (НФСБ).

Към протеста се присъединиха и представители на Общество "Приятели на Русия и православния свят". Те заявиха, че са дошли, за да изразят подкрепата си за руския народ. "Ние сме тук за подкрепа на нашите братя - руснаци, братя по дух и кръв, на които ние сме дали духовността и писмеността и имаме задължение да ги подкрепим. Духовното е вечно, а политиците, които се опитват да подкрепят западните тъмни сили, това е временно", каза пред журналисти председателят на стдуржението Атанас Стефанов. 

Междувременно на същото място се провежда и протест срещу правителството. Полицията раздели двата протеста. Между двете групи протестиращи имаше размяна на обидни реплики. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!