Quantcast

Прокуратурата отказа да разследва Борисов за предателство

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2015 в 11:32 3719 16

Прокуратурата отказа да разследва Борисов за предателство

Прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу премиера Бойко Борисов по съмнения за престъпления против републиката и предателство. 

Проверката беше образувана по сигнал на "Протестна мрежа" във връзка с изказване на лидера на ГЕРБ за пропуснат руски военен самолет през наша територия. Според думите на Борисов българската страна е оставила самолетът да прелети в посока Сирия, въпреки съмненията, че на него се превозва оръжие. "Дилемата беше дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент, с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море. Не мога да допусна такова нещо. Разпоредих, ако се наложи да ги пропуснем, с ясното съзнание, че не изпълняваме своя ангажимент, но ми се видя по-лесно да се разбера с натовските партньори, отколкото да изкарват с ковчези пилоти“, заяви Борисов пред симпатизанти ГЕРБ в София в зала „Армеец“ на 13 септември 2015. 

Прокуратурата разпита Борисов, но след събраните доказателства, включително и секретни материали, не са открити доказателства за извършено престъпление. 

В хода на проверката са изискани множество документи, включително и такива, съдържащи класифицирана информация. Снети са обяснения от длъжностни лица, включително от министър председателя и от ръководни лица от Българската армия – Военновъздушните сили на България. При проверката не са установени данни за извършено престъпление от общ характер, включително престъпления против републиката, предателство, престъпления по служба и разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Повече информация по случая не може да бъде предоставена, тъй като представлява държавна тайна по смисъла на чл. 25 от ЗЗКИ, се казва в съобщение на прокуратурата.

Подателите на сигнала поискаха от Сотир Цацаров да разпореди проверка дали това публично признато от премиера действие не е съставомерно деяние „Предателство“ по чл. 100 (2) от Наказателния кодекс.

Според чл. 100 (2), с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна се наказват деяния на „български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.“

Според сигнала на "Протестна мрежа" от изказването на премиера става ясно, че руската държава е инициирала „враждебни действия против Републиката“, а именно реализиран е план за нарушаване на държавната ни граница от самолети на руските военновъздушни сили.

Съгласно законите на България, ангажиментите ни като съюзник в НАТО и в съответствие с международното ембарго спрямо Сирия, тези самолети не е следвало да бъдат допуснати да преминават над България. Следвало е, както казва самият Борисов, те да бъдат третирани по ясно разписана процедура за нарушители на държавната ни въздушна граница, а именно: прихващане от български изтребители и принудително приземяване. При отказ да се подчинят са предвидени предупредителни изстрели и като крайна мярка сваляне на самолета-нарушител – се посочва в сигнала до Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2015 в 17:11

Не мога да се сетя за по-подходяща песен...

Заповядай една:

https://youtu.be/0L82lWg5vhE


ДЛЪЖНИЦИ

Между минало страшно и бъдеще неясно
живее един малък народ,
сега е без самочувствие и търси съчувствие,
а славен е неговият род...
...И макар разделени на сини и червени,
всички еднакво ни боли,
че с години мирувахме и по свирката танцувахме
на шепа продажни души!

09.11 2015 в 16:35

Самодоволен пуяк.

09.11 2015 в 15:31

Не мога да се сетя за по-подходяща песен представяща цялата ситуация в държавата от тази на Хиподил - бате Гойко. Младите съвсем ги промиха с "чалгията" по медиите гледам ги по улиците бъдещи мутро-тарикати в живота, а женичките... бъдещи майки ли? Моля ти се майки разпоретини ;D

09.11 2015 в 15:30

.

Във Враца с 3% кадруват Костококите.

Явно дружбата на Борисов и Москов е по-особена.

Дано мъжът е Борисов...

Но вече имам съмнения.


09.11 2015 в 15:11

Да сте чули някоя държава да осъди императора си за нещо?
OFFNEWS, не знам човек да ви похвали ли за тази снимка, или да ви тегли една сочна - в първия случай по-подходяща снимка не би могла да отрази новината. Във втория наглата физиономия дразни изключително много.

09.11 2015 в 14:58

.

Борисов се сбра с Костококите и се проеба.

Заеми до гръцка дупка....

Майната и на държавата...09.11 2015 в 14:38

@чесън,.... Why, perke, porke, ПОЧЕМУ.....Викаш сегашната БАШБОСТАН управляваща коалицийка си е супер, нема такъв възход...що ли да клатим лодката:):)Ти да не си на завет под шлифера на СЛЪНЧО и да мааш филийки с черно айверче:):):)и да се чудиш абе аджеба туй “Редчето“ нещо не го слуша “китарата“..:):))

Викам да ми реднеш ПОНЕ едно положително дело дето да сторили БОСТАНДЖИИТЕ(само не ми говори за магистрали..:))...освен дето се готвят да ни НАХЕНДРЯТ едни нищо и никакви си 22 милиарда за има нема една годинка.....

Как се чувстваш под вещото управление на ТИКВАТА и ДИЛИАНЧУ...така добре обслужвани.....ПЕРОРАЛНО....от “Хвърковатата рефурматурскъ чета“ начело с баш рефурматурът..Рамайданчу Фелациуту-Гъзът .....

Но млъкни сърце......дай да си споделим нещо за душата.....описаните по горе са......пътници....всяка чаша на търпение един ден се.....ПРЕПЪЛВА!!!!!!

Само на теб ще споделя каква благина току що започнах да..“свалям“......от един рускоезичен))) тракер(моля те не ме издавай на...Явор Колев:))))

http://hdclub.org/details.php?id=23601

Не знам дали се занимаваш с таквиз “дейности“ или само слушаш в Тубата,НО това бижу е просто задължително....разгледай го и ако харесваш The Beatles няма как да не получиш оргазъм(душевен)..
Ако те заинтересувах....регистрацията е....фрее;)

Сори за офтопика, ама е много по-интересно и важно от ДЕБИЛЩИНИТЕ НА “ПОТРЕСНА ВУЛИЙКА“ И ТИКВАТА:))))))

Айде чесъне дерзай и ми сподели дали съм ти направил деня...поне мааалко по-добър......ние САМО за това живеем:)))

09.11 2015 в 13:50

red, пак са те прихванали.

09.11 2015 в 13:32


Браво Славчо.....на 12.11......на 12.11.........все пак идеята е ясна......НЕ ЛИ!?

!Моля за прошка, все още съм махмурлия от 07.11.тази “светла“ дата:):):):)

09.11 2015 в 13:24

ред, вземи смени бушоните на главното табло! машината на времето ти се е развалила.
на 09 да призоваваш за всеобщ протест на 8-ми? Еми стига копи/пейст. Напиши поне всеобщ протест на 12-ти.