Quantcast

Прогнозата на "Екзакта" за Плевен: ГЕРБ= БСП и АБВ

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2014 в 19:50 2459 2

Снимка sxc.hu

ГЕРБ би получила 35.6% от твърдо решилите да гласуват избиратели в Плевен, БСП – 23%, а АБВ – 11%, ако изборите бяха на 10 септември 2014 година.

Това показват данните от социологически сондаж на Екзакта рисърч груп, проведен между 2 и 9 септември сред 625 респонденти в 57 гнезда в 24 населени места на територията на МИР Плевен. Изследването е финансирано със собствени средства на Екзакта Рисърч Груп.

Според данните на социологическата агенция, Патриотичният фронт е с 7.8%, ДПС - 4.5%, Реформаторски блок - 3.9%, Атака - 3.9%, ББЦ - 2.9%.

Над средния дял избиратели на ГЕРБ в региона Екзакта Рисърч Груп регистрира сред: жените, заможните избиратели и жителите извън града.

Сред избирателите на БСП регистрираме също повече жени, но тук подкрепата идва главно от хора на възраст над 50 години, от нискообразовани респонденти и от жителите на селата, отбелязват от социологическата агенция.

Сред избирателите на АБВ се срещат по-често мъже, отколкото жени, хора на възраст между 30 и 60 години, лица със средно и с по-високо образование. Избирателите на АБВ в града са три пъти повече в сравнение с тези в селата.

Една четвърт от респондентите твърдят, че възнамеряват до отбележат преференция на предстоящия вот. Този дял е под средния за страната.

По-често от преференция възнамеряват да се възползват хората на възраст над 30 години, респондентите със средно и с по-високо образование, както и жителите на малките населени места в областта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2014 в 11:27

ТИ КАКВО ОБИЖДАШ ПЛЕВЕНЧАНИ БЕ, ПРОСТАК! ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА ТИ Е ОТРИЦАТЕЛНА! ПЛЕВЕН Е В ЦЕНТРАЛНА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ! 2 ПО ГЕОГРАФИЯ!

26.09 2014 в 08:05

Те пък намерили къде да правят проучване - в Плевен, където всички са тъмно червени прости комунистически тикви!
Не случайно региона, където всички са комунисти е най-бедния в Евросъюза, т.е. Северозападнала България!