Професор: 94% от населението не иска БСП във властта. Изборите го доказаха

7.9% от вота е купен, 9.3% - контролиран, казва проф. Петър Иванов

ОFFNews Последна промяна на 13 октомври 2014 в 08:35 11135 12

Проф. Петър Иванов

Снимка http://profesorpetarivanov.com/

Проф. Петър Иванов

Изборите доказаха, че 93-94% от населението в България не иска БСП във властта.

Това заяви проф. Петър Иванов, преподавател в три университета - Великотърновския, Русенския университет и Варненския, директор на Европейския център за продължаващо обучение, член на Надзорния съвет на Националната агенция за помирение и арбитраж и зам.-председател на Центъра за демографска политика пред bTV.

"В България ако даден избирател иска дадена партия да управлява, става сутринта, облича се и отива да гласува. Ако вземем за пример БСП, за която толкова много се говори, тази партия има 14-15% от гласовете. При положение, че са гласували 48.7%, те имат 7% от общия брой избиратели, даже по-малко. 93-94% от имащите право на глас не са изявили по законния начин, че искат БСП да е във властта. 94% не искат БСП във властта. За какво тогава ги търсите тези дъбовчета, миковчета", обърна се професорът към водещите на сутрешния блок на bTV, визирайки предишния разговор в студиото.

Печално е, каза още професорът, че тези хора контролират държавата.

"Хората, които управляваха България и които я направиха най-бедната, най-неграмотната, най-бързо изчезващата държава - с 8 души на час, какво правят тук? По данни на ЦРУ сме се качили от 8-о на 6 място по смъртност - това е над Сирия, където има война. На 210 място сме по раждаемост и на първо място в света като най-бързо изчезващата нация", заяви още професорът.

Проф. Иванов показа и изследване, според което 7.9% от вота на предсрочните парламентарни избори, проведени на 5 октомври, са били купени, а други 9.3% - контролирани. Той бе категоричен, че изборите нито са били нито честни, нито справедливи, нито законосъобразни.

"Тези избори, които бяха обявени от ЦИК за честни, свободни и законосъобразни съвсем не са такива. Как може да честен вотът? Теоретично той може да е справедлив. Но как може да е справедлив, когато има феномени като Бат' Сали? Имаше 200 секции в Турция, а в Чикаго, където има 200 000 българи - две секции. Честно ли е? Не. Изборите бяха и незаконосъобразни, защото имаше два вида избиратели - единият с едни права, другият - с други. Едните имат право да гласуват преференциално, другите - не. (бел. ред. - в България и в чужбина) Структурата на бюлетина за изборите беше различна - за чужбина и за България. Според мен, това не е законосъобразно", каза професорът.

"Не само, че бяха криминални изборите, но в тях има елементи, които показват, че системата на здравеопазването в областта на психичното здраве в България е в плачевно състояние. Има нещо шизоидно в това само преди няколко месеца с камъни, самозапалвания и самоубийства да изпъдиш една партия и след това пак да гласуваш за нея", коментира той.

Според него огромният брой невалидни бюлетини - 218 000 - говори за купуването на гласове. Най-голям дял от купения вот - 3% или 15 000 гласа - е даден за ДПС, смята професорът. 

"Има една схема, която ползва тези кръгчета вдясно за преференциалния вот като клавиатура на ПИН-код. Когато се плаща, избирателят се задължава да нанесе код - например първо, пето и осмо кръгче, и неговият човек в комисията проверява дали този избирател е гласувал, след което му дават парите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 16:45

Самозапалванията и останалите фойерверки бяха част от преврата за сваляне на ГЕРБ от власт, защото Борисов направи реален опит да спре Белене. Аман от слепци-професори, които отгоре на всичкото дават акъл. Народът не е свалял ГЕРБ от власт, свалиха го по познатия им конспиративно-терористичен тертип комунистите от ДС с парите на Русия.Затова е напълно логично народът отново да предпочете ГЕРБ дори като извинение, че стотици гласоподаватели се подведоха по инсценировката Костинброд. Емигрантската и гастербайтерска българска общност в чужбина даже дава още по-голяма преднина на ГЕРб чак до 60%. Професорът да почне да пише депресивна поезия и да млъкне.

16.10 2014 в 16:03

Стара истина е, че не важно колко, а КОЙ брои!

15.10 2014 в 21:09

Този професор преподавател в такива стожери на световната наука намиращи се в световните университетски центрове Търново - старата столица, Варна - лятната столица и Русе - най-европейския град е тъп пърдел!

15.10 2014 в 01:11

Както и да се обясняват свинщините, няма да помогне.
Всички мърши серящи върху народа на България, да знаете, че няма да ви се размине. Тъпото стадо овци може да не ви избие, но персонално ще го ядете (ХУЯ) рипийтедли!

към сайта: кретени, тук се очаква да се пише на кирилица. Или пуснете captcha картинки само с цифри, или включете и гореспоменатата кирилица!

13.10 2014 в 21:19

От това пък по-тъпо, по-неграмотно, по-некадърно тълкувна на статистически и социологически данни не бях срещал досега.

Това може би е най-олигофренската интерпритация по този въпрос.

По същата тъпанарска логика на този пишман квазипрофесор тогава може да се каже, че 98-99% от населението в България не иска БСП във властта, или че 97-98% от населението в България не иска ББЦ или ПФ във властта.

Б@си и тъпия и некадърен професор.

Халал да с му и титлите и всичко, ама освен да си ги затъкне изотзадзе не стават за друго.

13.10 2014 в 20:30

Проблемът не е в тези 6.9 млн души, това число не пада от небето, това са живите хора, които имат БГ паспорти/лични карти (над 18 г. ). Проблемът е че голям част от тях живеят в чужбина, а на практика нямат възможност да гласуват т.к. няма достатъчно секции в чужбина. Ако е позволено електронното гласуване, ще е различна ситуация...
А проф. Иванов е интелигентен човек, имам честта да го познавам лично.

13.10 2014 в 11:21

Айде, Бабо Мецо, покажи как снаха целува ръка на свекърва (и стърже на гъдулката).

13.10 2014 в 10:27

Това професорите вече на мечки ги обърнаха.