Георгиев призова кмета Терзиев да ''стъпи на врата'' на Борис Бонев

Съветниците от СОС се събират, за да обсъждат проекта за бюджет на София

OFFNews 19 януари 2024 в 07:33 3102 2

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Общински съветници от всички групи в СОС се събират на среща днес, за да обсъждат проектът за бюджет на София, предложен от кмета Васил Терзиев. 

Настояваме срещата да бъде предавана на живо, съобщи Георги Георгиев, съветник и бивш председател на СОС от ГЕРБ-СДС. Той определи бюджетът като такъв "на замазаните обещания" на кмета. 

Виждаме намаляване на собствените приходи, коментира Георгиев. Той отново подчерта, че няма предвидени пари за обещаното вчера увеличение с 15% на възнагражденията в градския транспорт. 

Георгиев коментира и невъзможността на СОС да избере председател, за да започне работа по същество. Според него основната причина за това е "Спаси София", които са категорично против участието на ГЕРБ в управлението на столицата. С кого да разговаряме, кметът Терзиев трябва "да стъпи" на врата на Борис Бонев и да поеме контрола в групата си, обяви Георгиев. 

В отговор на въпрос той уточни, че реално мнозинство с ПП-ДБ - и избор на шеф на СОС с участието на ГЕРБ, е възможно, ако Спаси София напусне групата на Продължаваме промяната и Демократична България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

19.01 2024 в 12:48

Георгиев защо не ходи да прави интриги в родното Раднево?

-529

1

6екеr4о

19.01 2024 в 09:45

Борис Бонев винаги ми е изглеждал много мазен, а очевидно е и злопаметен, не може да прости отказа на всички останали да го номинират за шефското място, та той толкова се стара и толкова много мизерии сътвори...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки