'Продължаваме промяната' може да заведе дело и за цената на горивата

OFFNews 09 януари 2023 в 19:07 2912 2

Сабрутев

Снимка БГНЕС

Венко Сабрутев

Венко Сабрутев даде да се разбере, че "Продължаваме промяната" може да предприеме действия и за ново дело заради непрекъснатите обвинение на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че заради правителството на Кирил Петков всеки български шофьор е ощетяван поне с 1 лев от цените на горивата.

"12 г. управление на ГЕРБ, Бойко Борисов играе карти с изпълнителния директор на "Лукойл". "Лукойл" през това време не плаща една стотинка данък в България. Отдава се нефтеното пристанище на дългосрочна концесия на цената на няколко магазина в мола", коментира Сабрутев пред бТВ.

По думите му ГЕРБ пренасят свои грехове върху "Продължаваме промяната".

Сабрутев свидетелства днес по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов заради изказванията на лидера на ГЕРБ за цената на природния газ.

"Обвиненията на г-н Борисов са абсолютни лъжи. Няма как Кирил Петков и Асен Василев да са "изсмукали стотици милиони левове от посредниците си" за периода, за който той обвинява. Законът за енергетиката ясно дефинира чия е отговорността за покупката на природен газ. Ясно пише, че покупката и продажбата на природен газ е изцяло в приоритетите на "Булгаргаз", каза Сабрутев.

Той показа графика за цената на природния газ в България по време на кабинета "Борисов 3" и стойността на европейската борса към онзи момент и обвини ГЕРБ в нанасяне на щета върху потребителите.

"Цената за българските потребители е много по-висока, отколкото на европейската борса. По време на кабинета "ГЕРБ" се сключва дългосрочен договор с "Газпром", който е толкова икономически неизгоден, че ако отидем и просто си купим газ от европейската борса, там ще бъде много по-евтино. На това трябва да отговарят ГЕРБ", коментира още Венко Сабрутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

09.01 2023 в 19:32

Оооо, сашке, къде се губиш, ма?
Вероятно вече имаш опорка що бенза не е лев и "дваесе" три месеца след великата победа на великата тиква.
Снасяй и бегай!

-795

1

Дедо МразИ

09.01 2023 в 19:21

Верваме на шарланачетата
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков