Президентството: Разговорите с патриарх Кирил не са засекретени, стенограма няма

OFFNews 08 март 2018 в 16:32 8435 9

Разговорите на държавния глава с Негово светейшество патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, съобщават от прессекретариатът на президента, цитиран от БНР.

Българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев, добавят оттам.

По-рано днес ГЕРБ призоваха президента Радев да разсекрети стенограмата от срещата му с руския патриарх. От партията на Борисов обясниха, че целта е да се види дали двете институции - президент и премиер, са защитили една и съща позиция по време на разговорите.

"Надяваме се президентът, като човек с ястребско поведение, като ястреб да е защитил българската национална позиция. Благодарни сме на руската армия, че е водила война в името на българската свобода, но в тази армия са участвали и българските опълченци, така, както са участвали и други националности“, каза по-рано днес депутатът от ГЕРБ Тома Биков в Народното събрание.

След посещението на руския патриарх Кирил по повод Националния празник 3 март в интернет беше разпространено видео, в което се вижда как главата на Руската православна църква изразява своето възмущение пред президента Румен Радев, че българските власти приписват заслуги наравно с Русия и на други националности за освобождението ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

08.03 2018 в 17:15

Както и можеше да се подозира. Секретните разговори с духовни лица съществуват само в главата на нереализирания актьор Биков.