Президентът смени и посланика ни в Ливан

OFFNews 23 юни 2023 в 06:30 1763 0

Румен Радев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Румен Радев

Поредна дипломатическа смяна извърши президентът Румен Радев.

Днес е обнародван указът му за освобождаването на Боян Белев от длъжността извънреден и пълномощен посланик на България в Ливанската република. На негово място за Бейрут заминава Ясен Руменов Томов.

Радев извърши смените по предложение от 3 април 2023 г., подписано от служебния му премиер Гълъб Донев.

Ясен Томов постъпва на работа в Министерството на външните работи (МВнР) през 2000 г. Последователно работи като референт за Балтийските държави в МВнР и референт по въпросите на експортния контрол в дирекция „Политика за сигурност“.

От септември до август 2009 г. работи в Постоянното представителство на България към ООН, ОССЕ и другите международни организации във Виена. В периода 2012 – 2016 г. завежда политическата служба в Посолството на България в Баку и политическата служба на посолството ни в Тбилиси, а от август 2018 до август 2022 г. е референт за въпросите на разоръжаването и неразпространението, както и за ЦЕРН в Постоянното представителство на България към ООН и другите международни организации в Женева.

Понастоящем е началник на отдел „Европа-1“ в дирекция „Двустранно европейско сътрудничество“ в МВнР.

Завършва специалност „Международни отношения“ в УНСС, София. Магистър е по европейски науки и по политически науки от института за следдипломна квалификация на Университета в Хамбург.

Още за смените на посланици през последните месеци вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки