Quantcast

Президентът иска ревизия на бюджета

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2014 в 10:46 898 5

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев настоява да бъде направена ревизия на бюджета. 

Той коментира въпроса кои според него са приоритетите, около които трябва да се обедини Народното събрание в последните си дни.

„Настоявам да се направи ревизия на бюджета и ще очаквам отговорно отношение по тази тема”, заяви държавният глава.

Според него това е темата, около която трябва да се обединят партиите в парламента. Според Плевнелиев в държавата всеки ден е важен, още повече в трудна ситуация. Той каза, че цифрите в държавата към средата на годината са повече от притеснителни. "Трябва да осигурят кворум и трябва да свършат тези смислени неща. Аз наистина ще търся други възможности, но няма как без работещ парламент в следващите седмици. Има много смислена работа за вършене. Моля, свършете я”, допълни Росен Плевнелиев.

По думите на президента, цифрите към средата на годината са повече от притеснителни.

„Не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежеланието да се каже истината за цифрите в държавата и бюджета, както и неговото изпълнение преди всичко работата на приходните агенции, както и разходната част. Не бива да се връзват ръцете на едно бъдещо служебно правителство, като от една страна се откаже ясно. Дефицитът не може да се превиши и от гледна точка да не се реализира и да не се каже истината за изпълнението на бюджета. Затова аз настоявам, да се направи ревизия на бюджета и ще очаквам отговорно отношение по тази тема. Вярвам, че има много консенсусни теми, които са важни и спешни, законодателни инициативи от гледна точка на БНБ и нейната ефикасност в момент на турболенции, законодателни инициативи от гледна точка на европейския дневен ред. Има директиви, които ни чакат, разбира се също така и големи теми като енергетика и здравеопазване. Реформата на държавния бюджет към средата на годината е необходима. Заради призива на много институции, включително и на хора, които разбират от здравеопазване, които казват, че ако не се ревизира бюджетът на Здравната каса, ние ще имаме сериозни проблеми към втората половина на годината. Тук вече очаквам ясно и категорично – ревизия на бюджета, предприемане на мерки в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптиране на европейски директиви и също така някои други смислени законопроекти да бъдат доведени до край”, каза Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2014 в 12:17

... гавриле... аз съм казал... ти гледкай... после пак ше си говорите сами

... хахахахахахаха

07.07 2014 в 11:55

На м-р Бийн явно не му стигат 8-те милиарда резерв които му оставя Орешарски.Ама той Тиквата ще дойде пак и тогава ще пита ли как са финансите в държавата?

07.07 2014 в 11:39

Сандо, сандо, виждам те за пореден път да се напъваш да мислиш. Не става бе, братчето ми. Спри с напъните.

07.07 2014 в 11:31

Да оставиш тези безотговорни хора сами да се "съвещават" е все едно да оставиш децата сами да се гледат. Казвам го с огромно съжаление.

... аз пък не виждам на какво основание (при положение, че няма оказана масова подкрепа, митинг/протест) очакваш плевенлиев да се еманципира! при положение, че вероятно "първия милион" го е получил от масларова...

... така или иначе (по мое виждане) лавров ще изнесе валутния (беге) резерв... не се сещам за друго обяснение на това ДВУДНЕВНО посещение... и ще го припишат на ктб...

07.07 2014 в 11:01

На косултативния съвет президентът не трябваше да пуска лидерите на партиите да си ходят докато не подпишат списък с нещата, които непременно и единствено ще свършат и не насрочат датата за оставка на правителството. Да оставиш тези безотговорни хора сами да се "съвещават" е все едно да оставиш децата сами да се гледат. Казвам го с огромно съжаление.