Quantcast

Премиерът: Ще продължаваме да подкрепяме тютюнопроизводителите

ОFFNews Последна промяна на 13 януари 2016 в 12:50 2145 2

Правителството ще продължава да подкрепя производителите на тютюн.

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на съпредседателя на ДПС Мустафа Карадайъ за общата политика на правителството по отношение на изкупуването на тютюн.

"Политиката ни ще е да подкрепяме този бранш, защото практиката показва, че в тези райони трудно хората могат да се променят и да преправят начина си на живот и да отглеждат нещо друго", каза Борисов.

Той подчерта, че миналата година държавата е дала на тютюнопроизводителите 107 млн. допълнителни дотации.

Ще направим всичко възможно да удовлетворим интересите им и сега, каза Борисов.

Премиерът обаче обясни, че има неща в исканията на производителите, които правителството не може да удовлетвори, особено когато става дума за по-нискокачествен тютюн или за такъв, който не е бил съхраняван добре.

"В Китай разговаряхме с най-голямата им тютюнева компания - ако може директно да започне да изкупува тютюна от България, което би било много по-добре, отколкото през Турция, както е в момента", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2016 в 14:16

Станчева, Станчева, глей кво правят хората - подкрепят, а вий кво - нищо, дъжите си ги и после гербавите лоши, що, щото имат електорат. Еми имайте и вие, ама трябва работа, много работа, нищо лесно не става, дет се вика още не сте изкопали за основите покрива захванахте - готов електорат ви се прищяло, да, ама не дават. И кой бил, не бил десен - на този етап хората не ги интересува, гледат какво се върши, а че само вие сте десни още по-добре, за ко злобееш, и вашто време ще дойде, но не с фасони и курвенски номера, а с чар. Аре, успех.

13.01 2016 в 14:10

Пф-ф-ффффф!
Една и съща европейска фирма изкупува тютюна от южните склонове на Ропите в Гърция на цена 12-14Е а в България 3-4лв. Една и съща.
За подкрепата - по-добре никаква да няма и на социално слабите да се предлага друга работа срещу заплащане. Милионите за подпомагане на тютюнопроизводители са окупирани и разпределени от дпс, между техни си хора. Има не един или два репортажа, как субсидии получават хора незасадили и стрък тютюн. Това е един от начините дпс да държи хората изкъсо. А си против тях, а ти остана тютюна да мухлясва. А глада е по-силен и от тока!
За китайците - ами няма как да стане. Мащабите са несъвместими и е икономически нецелесъобразно. Ако не беше продал Булгартабак, можеше и да изнася цигари за Китай. Но го даде отново на дпс и го превърна в друг лост за управление на електората му. Отделно, че с него (предприятието) се извършват и сделки които са откровено точене на бюджета и отклоняване на акцизи.
Положението е отчайващо.
Не само на тютюнопроизводителите.
Не само в Родопите.
Там процента на потеглилите за Европа е най-голям.