Quantcast

"Снощи се скарах на Калфин, без изключения за тютюнопроизводителите"

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2015 в 14:18 2643 4

Изключението, което се прави за осигурителните прагове на тютюнопроизводителите, няма да бъде прието.

Това заяви министър-председателят на България и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов преди началото на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП), който се провежда в Мадрид, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Снощи съм се скарал на вицепремиера Калфин, след като разбрах за осигурителните прагове и изключението, което се прави за тютюнопроизводителите. Така че това няма да бъде прието, гарантирам. И се надявам друг път, когато има подобни желания или анонси в публичното пространство, защото това не е минало нито на съвет, нито на тристранка, да бъда уведомяван. Защото поемам пасиви, за които изобщо не съм знаел“, категоричен бе Борисов.

По думите му, двамата с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин имат прекрасни отношения и въпросните текстове ще бъдат премахнати.

Министър-председателят коментира и темата с мигрантската криза към Европа, като обясни, че е частично доволен от резултатите, които бяха постигнати на последния Съвет на лидерите в Брюксел. „Може да се продължи и по-нататък с по-решителни действия. Тези хора трябва да бъдат настанявани някъде и да се действа бързо за подписване на реадмисия с държавите, в които могат да се върнат обратно“, посочи Борисов. Според него е притеснително, че в момента малка част от задържаните в България мигранти са бежанци от Сирия. „На нашата граница задържаме преди всичко афганистанци, пакистанци, което няма нищо общо с войната в Сирия. Това ме притеснява повече. Това са все млади хора, които са били в Иран, в Ирак, на други места, и сега влизат организирано - само мъже. Така че сме много нащрек в тази област“, заяви българският премиер.

Бойко Борисов подчерта, че не се ли спре вътре войната и не се ли намерят решения за този свят, нищо добро не ни очаква. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2015 в 18:29

"Това са все млади хора, които са били в Иран, в Ирак, на други места, и сега влизат организирано - само мъже"

Е поне един политик е забелязъл липсата на бежанци и притока на джихадисти икономически мигранти

21.10 2015 в 18:20

Скарал му се ?? Да не са деца че да им се караш.. това са министри..накажи ги както се полага за такива безумни грешки не просто "скарах му се" .. и от единия крачол в другия..

21.10 2015 в 15:15

Т.е., решенията се вземат в зависимост от пасивите и позитивите, които Борисов поема, съзнателно или не. Не в зависимост от нуждите или обективната логика. Абе демокрация...

21.10 2015 в 14:54

тъпак. Кризисния ти PR хич не ме интересува, а това, че решения се взимат или отменят не в рамките на предварително обявена политика, а като следствие на нечий моментен кеф.
БЪЛГАРСКА РАБОТА.