Премиерът похвали Калин Стоянов, че е тръгнал в правилната посока

OFFNews 21 ноември 2023 в 17:04 3115 8

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Вътрешният министър Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви този път до края.

Този коментар направи премиерът Николай Денков по повод първите наказания за служители на реда заради полицейско насилие по време на протеста срещу Българския футболен съюз.

"Трима са освободени, мисля, че това е знакът, който трябва да разчетем. Насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора паднали, обикновени протестиращи и журналисти, трябва да напуснат МВР. Това бяха много малка част от служителите на реда там и искам да поздравя останалите, че не позволиха да се поддадат на провокацията", допълни Денков.

Вчера министър-председателят обяви, че не може да е премиер на правителство, което бие хората по улицата - така, както ставаше преди.

"Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие, което заслужава изключително тежка санкция, включително и изясняване защо това се случва периодично в полицията и как го премахваме, да, ще си подам оставката", бе категоричен Денков.

Днес той отново изрази пълна подкрепа към действията на спортния министър Димитър Илиев и посочи, че не знае защо му искат оставката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

8

Far Rider

30.11 2023 в 16:52

alfakentavur, още нещо. Много сте асмоуверени от Продължаваме ПОДМЯНАТА, че нищо и никой не може да накара Денкоглу да подаде оставка. Не стисйак зъби преди да си захапал, че ще те заболят. Достатъчно е измитият от вас Мухобойко да се ядоса и Денкоглу ще преподава химия в някоя гимназия. И нищо няма да загубим ако това се случи.

135

7

Far Rider

29.11 2023 в 17:57

alfakentavur, наистина имаш проблем с граматиката. Във вмъкнатият израз не "мандат" е подлога! А наистина се надявам, че на Денков мандата изтича. Дано Габриел да се окаже с "топки" за разлика от него.

2550

6

alfakentavur

26.11 2023 в 09:33

Явно ти имаш проблеми. При наличие на подлог и сказуемо във вмъкнат израз, подлогът се членува.

Правителството има 4 години мандат. Не може вътре в него и само премиерът да има друг различен мандат.

И срокът, който изтича, е на една устна джентълменска уговорка. Защото нищо и никой не може да накара Денков да подаде оставка, ако реши да не го прави.
Срокът на една устна уговорка не може да се нарича "мандат". Но ти си голям "умник".

135

5

Far Rider

22.11 2023 в 07:23

alfakentavur, явно имаш проблеми с българския език и граматиката. Употребата на пълен член е неразгадаема загадка за теб. Дали ще е ротация, смяна или каквото и да е - има един определен срок който изтича. Следователно мандатът (Ето къде е мястото за пълен член!) ИЗТИЧА. Но, това са елементарни неща които трудно се разбират или въобще не се разбират.

2550

4

alfakentavur

21.11 2023 в 19:19

Мандата или мандатът? И изобщо не му изтича мандатът. Договорката за ротация не е изтичане на мандат. Но откъде някакъв си Far Rider да знае/съобрази това?

135

3

Far Rider

21.11 2023 в 18:18

Да похвалим Денков, че и той върви в правилната посока: изтича му мандата!

1005

2

ПР

21.11 2023 в 17:32

26 месеца,по договор,специализирах и работех в Кливленд,Охайо.Попътувах,разгледах,добих бегла престава да живота,правото,полицията,обществото и медицината им.
Преди месец,пусках жалба в едно столично РПУ.Видях едни чичаци,със шкембаци за страх,где им шият униформите,не се сещам.Други пък,си бЕха доста мускулести,бръснати глави,татуси,ланци-батки в униформи.Аз да обобщавам,хич не обичам..Това видях,що за изказ чух...и много се замислих.Чак до 16.11.

5827

1

pisnamiotmutri

21.11 2023 в 17:30

в правилната посока бил - в центъра воюват, а министърът на кино. НО за Денков няма друг начин и трябва да си затваря очите, че иначе му демонстрират, че е никой с игнориране.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика